„Pastaroji audra buvo viena stipriausių ir daugiausia žalos padariusi per pastaruosius keletą metų“, – pranešime teigė PAGD Operatyvaus valdymo valdybos viršininkas Kęstutis Agintas.

Savaitgalį ugniagesiai 102 kartus vyko gesinti gaisrų ir atliko 672 gelbėjimo darbus.

Smarkiausiai audra siautėjo penktadienį – iš viso 284 kartus ugniagesiai vyko atlikti gelbėjimo darbų medžių šakoms užkritus ant pastatų, kelio ar automobilių. Vilniuje per audrą nukentėjo moteris, ją sužalojo lūžęs ir užkritęs medis.

Daugiausia – 64 – iškvietimų dėl audros padarinių sulaukta Kauno apskrityje, Vilniaus regione gelbėjimo darbus atlikto reikėjo 46, Alytaus – 44 kartus.

Šeštadienį ugniagesiai sulaukė 248 iškvietimų, daugiausia jų – 52 – buvo Kauno ir Klaipėdos regionuose, Telšių apskrityje į iškvietimus vykta 28 kartus.
Elektros skirstymo tinklo bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) duomenimis, be elektros Lietuvoje buvo likę apie 60 tūkst. gyventojų. Gedimus per savaitgalį šalino daugiau nei 200 operatyvinių komandų. Iki sekmadienio vakaro elektros tiekimas buvo atstatytas didžiajai daliai klientų.

Gyventojų patirtus nuostolius skaičiuoja ir draudimo bendrovės. Draudimo bendrovės BTA duomenimis, jos klientai penktadienį patyrė žalų už 250 tūkst. eurų. „Lietuvos draudimo“ duomenimis, klientų patirtos žalos siekia ne mažiau 300 tūkst. eurų.

Draudimo bendrovės nurodo, kad labiausiai nukentėjo Alytaus, Prienų, Šalčininkų, Kauno, Kaišiadorių, Širvintų, Varėnos, Druskininkų rajonai. Stiprus vėjas apgadino daug lengvų konstrukcijų statinių, apgriovė pastatus, nuplėšė stogus, griovė kaminus. Taip pat pranešta apie medžių prispaustus automobilius.