Pasak sinoptiko, naktis iš ketvirtadienio į penktadienį buvo itin šalta kai kuriuose Aukštaitijos rajonuose – temperatūra buvo nukritusi ir iki 20 laipsnių šalčio.

Penktadienį orus jau lems link Lietuvos slenkantis aukšto slėgio atmosferos sūkurys – orai bus ramūs, vėjas silpnas, truputį pasnigs, vyraus apie 3–8 laipsnius šalčio temperatūra. Baltijos jūros pakrantėje temperatūra laikysis apie nulį laipsnių.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį daug kur atšals iki 10–15 laipsnių šalčio, o Aukštaitijoje kai kur vėl artės ir prie 20 laipsnių šalčio.

Šeštadienį orai išliks ramūs, neprognozuojama ir žymesnio sniego. Tiesa, kiek sustiprės pietvakarių vėjas, tad daug kur pustys. Temperatūra pasieks 5–10 laipsnių šalčio, o prie jūros – vos 1–3 laipsnius šalčio.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį temperatūra, anot V. Sakalausko, bus marga: daug kur laikysis 6–11 laipsniai šalčio, o rytiniuose rajonuose gali atšalti ir iki 15–17.

Sekmadienį jau sulauksime daugiau sniego, kai kur papustys, tačiau šaltis sumažės iki 3–8 laipsnių šalčio. Be to, Baltijos pakrantėje temperatūra gali pasiekti ir teigiamą temperatūrą.

Temperatūra kasdien kils, o antradienį didžiojoje Lietuvos dalyje galime sulaukti teigiamos temperatūros.