Pirmadienį daug kur numatomas nedidelis sniegas, šals intensyviau. Dėl gūsingo rytų krypties vėjo oras bus žvarbus. Vilniuje ir Šiauliuose , pirmoje paros pusėje, termometrai fiksuos –8–7 laipsnius šalčio, numatomas gausus debesuotumas. Dienos metu bus apie –6 laipsnius šalčio. Kauno apylinkėse temperatūra svyruos apie –6–5 laipsnius, protarpiais snigs. Pajūryje naktį bus apie –3, ryte jau apie –5 laipsnius šalčio. Dieną galimi pragiedruliai, temperatūra sieks –3 laipsnius.

Antradienio naktį temperatūra nukris dar žemiau. Diena daugelyje rajonų bus giedra, ir toliau pūs nemalonus rytų vėjas. Vilniuje naktį vyraus debesuotumas, šals iki –14 laipsnių, tačiau ryte debesys trauksis, termometrai rodys –16 laipsnių šalčio. Dieną temperatūra svyruos tarp –14–12 laipsnių. Kaune vyraus giedras dangus. Pirmoje paros pusėje temperatūra sieks –13–11 laipsnių, įdienojus –10–9 laipsnius šalčio. Šiauliuose, naktį ir ryte, atšals iki –15–13, dieną iki –12–10 laipsnių. Pajūryje pūs stipresnis vėjas, bus giedra. Nakties ir ryto valandomis termometrai fiksuos –11–9 laipsnius šalčio. Dieną šals iki –8–7 laipsnių.

Trečiadienį šaltis ir toliau plūs į šalį. Gera žinia ta, kad bent jau saulės spindulių nepritrūks. Nakties metu didžiausias šaltis numatomas rytų, pietryčių Lietuvoje. Dėl gūsingo rytų vėjo, jutiminė temperatūra pasieks net –25 laipsnius. Vilniuje vyraus skaidrus dangus. Nakties ir ryto valandomis šals iki –19–18 laipsnių. Dienos metu temperatūra svyruos tarp –15–11 laipsnių. Kaune pirmoji paros pusė bus giedra, temperatūra nukris iki –15 laipsnių. Įdienojus termometrai fiksuos –11–9 laipsnius šalčio. Šiauliuose debesuotumo tikimybė bus menka. Naktį ir ryte bus apie –16, dieną apie –12–9 laipsnius šalčio. Prie jūros, pirmoje paros pusėje, vyraus skaidrus dangus, temperatūra nukris iki –13 laipsnių. Įdienojus atplauks debesys, bus apie –8–6 laipsnius šalčio.

Ketvirtadienio naktis rytiniuose šalies rajonuose bus šalčiausia, o vakarinėje šalies dalyje šaltis jau atlėgs. Pūs silpnesnis rytų, pietryčių krypties vėjas. Vilniuje numatomas giedras dangus. Naktį ir ryte temperatūra nukris iki –20–18 laipsnių. Įdienojus bus apie –12–9 laipsnius šalčio. Kaune, nakties ir ryto metu, termometrai fiksuos –13, dieną –9–7 laipsnius šalčio. Šiauliuose visą parą vyraus skaidrus dangus. Pirmoje paros pusėje bus apie –14, dieną apie –10–7 laipsnius šalčio. Pajūryje nakties ir ryto valandomis vyraus debesuotumas, šals iki –8 laipsnių. Įdienojus debesų gretos bus retesnės, temperatūra svyruos nuo –6 iki –3 laipsnių.

Penktadienį dangus apniuks, šaltis trauksis. Pūs silpnas šiaurės rytų vėjas. Vilniaus apylinkėse naktį šals iki –14 laipsnių, o ryte jau bus apie –10 laipsnių šalčio. Dienos metu dangumi plauks debesys, bus apie –7–6 laipsnius šalčio. Kaune ir Šiauliuose vyraus panaši temperatūra, numatomas debesuotumas. Pirmoje paros pusėje termometrai fiksuos –12–9, o dieną –6–3 laipsnius šalčio. Pajūryje dangus bus šviesesnis. Nakties ir ryto valandomis bus apie –9, įdienojus apie –5–2 laipsnius šalčio.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , savaitgalį orai bus kur kas švelnesni, daug kur numatomas nedidelis sniegas.