Pirmadienį dangumi plauks tankesni debesys. Trumpo, negausaus lietaus sulauks Telšių, Šiaulių ir Panevėžio regionai, kitur išsilaikys sausesni orai. Apysmarkis vėjas šią dieną daugiausia pūs iš pietvakarių. Temperatūra įdienojus svyruos tarp 18-22 laipsnių, šilčiausia bus Alytaus apskrityje.

Antradienį slėgis kils sparčiau, iš pietinių platumų artės galingas anticiklonas. Debesuotumas sklaidysis, tačiau iš padrikų pilkesnių debesų kai kur dar silpnai palynos. Naktį ir rytą nusidriekę trumpalaikiai rūkai, patekėjus saulei greitai nyks. Vėjas rinksis pietines kryptis ir silpnės iki 4-9 m/s. Temperatūra naktį pasiskirstys nuo 9 laipsnių šilumos pietrytiniuose rajonuose iki 14 laipsnių Žemaitijoje, o prie jūros išsilaikys 15-16 laipsnių. Dieną daugelyje rajonų temperatūra kils iki 20-22 laipsnių, Tauragės, Marijampolės ir Kauno apskrityse oras jau įšils iki 23-24 laipsnių.

Trečiadienį Lietuva pateks į anticiklono šiltąją dalį, kartu su juo Baltijos regioną pasieks ir šilumos banga. Giedrą dangų puoš pavieniai balti debesys. Nelis. Nestiprus vėjas pūs iš pietų, pietvakarių – plukdys minėtąją karšto oro masę. Temperatūra taps keliais laipsniais aukštesnė - naktį oras vės vos iki 11–16 laipsnių, dieną sulauksime vasariškos 22–27 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį sinoptinė situacija keisis menkai - vyraus gražūs, beveik giedri, sausi ir itin šilti orai. Naktį termometrai rodys nuo 12 iki 17 laipsnių, dieną vėl sugrįš 22-27 laipsnių šiluma, o Tauragės ir Marijampolės regionuose oras gali šilti ir iki 28 laipsnių.

Penktadienį įdienojus debesuotumas pradės didėti, bet iki tol danguje prašmėžuos tik pavieniai balti debesėliai. Artėjant vakarui pajūrį pasieks atmosferos frontas, jis į Klaipėdos apskritį ir Vakarų Žemaitiją atneš trumpas liūtys su perkūnija. Vėjas kiek sustiprės, už fronto suksis iš vakarų. Temperatūra šią parą dar keisis nedaug – naktį sulauksime 12-17 laipsnių, dieną oras taip pat spės įšilti iki 22-27 laipsnių.

Šeštadienį praslinkus audringų, lietaus debesų juostai, o vakarų vėjui genant šaltesnį orą į mūsų kraštą - temperatūra pažemės 5-7 laipsniais – dieną tebus vos 16-20 laipsnių šilumos. Sekmadienis taipogi numatomas vėsus ir su lietumi.