Kaip LRT televizijos laidai „Panorama“ teigė sinoptikė Ieva Nariūnaitė, vasarą pranašavusius orus ateinančią savaitę pakeis šalnos, o termometro stulpeliai kils ne į tokias malonias aukštumas.

Tiesa, pirmosios savaitės dienos dar bus labai pavasariškos.

„Po saulėtų ir vasariškai šiltų švenčių orai pradės vėsti. Antradienį temperatūra dar mažai keisis. Naktį atvės iki 6-11 laipsnių, dieną termometro stulpeliai vėl kils iki 18-23 šilumos. Kai kur, didžiausia tikimybė – kad pietrytiniuose rajonuose, trumpai palis, galima perkūnija“, - kalbėjo I. Nariūnaitė.

Trečiadieniui žadami sausi orai, vidutinio stiprumo šiaurės-šytų vėjas. Naktį temperatūra turėtų siekti 4-9 laipsnius šilumos, dieną – 15-20. O jau antrojoje savaitės pusėje teks prisiminti ne tolius mielus orus.

„Per kitas dvi paras iš šiaurės-vakarų stiprės šaltame ore susiformavęs anticiklonas. Lietaus nežadama, bet orai atvės. Naktimis išaugs šalnų pavojus, ypač šiaurės-rytų rajonuose. Ketvirtadienio dieną tesušils iki 10-15, penktadienio – iki 12-17 laipsnių“, - tęsė I. Nariūnaitė.

Silpnos šalnos, pasak jos, galimos ir ateinantį savaitgalį, o temperatūra šeštadienį ir sekmadienį turėtų laikytis panaši į buvusią ankstesnėmis dienomis.

Na, o naktį iš sekmadienio į pirmadienį lietaus nenumatoma, laikysis aukšta temperatūra: nuo 6 iki 11 laipsnių šilumos. Dieną termometro stulpeliai kils iki 18-23 laipsnių aukščiau nulio.