„Artimiausiomis dienomis bus drėgna ir vis vėsiau. Dažnai dangų dengiantys tiršti debesys atneš ne tik lietaus, bet ir šlapdribos bei sniego“, - teigia sinoptikė Inga Stankūnaitė.

Pasak jos, pirmadienį oras bus „itin nemalonus“, žvarbus ir vėjuotas. „Antradienį vėjas kiek aprims. Naktį jo gūsiai vietomis dar sieks 15-20 m/s, bet dieną susilpnės iki 6-11 m/s. Deja, saulėta nebus – žadamas lietus, kai kur pereinantis į šlapdribą. Nakties metu atvės iki 0-5 laipsnių šilumos, dieną temperatūra kils iki 4-9 laipsnių“, - tęsė I. Stankūnaitė.

Sinoptikė nieko džiuginančio negali pasakyti ir apie trečiadienį, kai Lietuvą pasieks „naujas drėgmės pritvinkęs ciklonas“.

„Numatomi krituliai, vyraus šlapdriba, bus vėsiau. Naktį – nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 šilumos. Dieną termometrai rodys vos 2-7 laipsnius šilumos“, - prastomis naujienomis toliau dalijosi I. Stankūnaitė.

Ketvirtadienį laukiama dar didesnio atšalimo. „Kritulių kiekis bus mažesnis, tačiau įsivyraus šlapdriba ir sniegas. Vėl sustiprės vėjas. Penktadienį išliks apniukę, su krituliais orai“, - sakė I. Stankūnaitė.

Pasak jos, panašūs orai vyraus ir savaitgalį. Naktimis – apie nulį, dienomis – iki 3-8 laipsnių šilumos.

Gana gausių kritulių laukiama ir naktį iš sekmadienio į pirmadienį. Oras šils iki 1-6 laipsnių. Dieną numatoma šlapdriba, gūsingas 15-20 m/s vėjas, pajūryje – net iki 22 m/s. Termometrai šalyje kils ne aukščiau 5-9 laipsnių.