Kaip skelbia LRT televizijos laida „Panorama“, numatomi palyginti šilti orai, o dar neseniai šalį krėtęs šaltis artimiausiu metu grįžti neketina.

Kaip teigia sinoptikas Vytautas Sakalauskas, pirmoji savaitės pusė turėtų nuliūdinti debesuotais ir drėgnais orais. Protarpiais numatomi krituliai, dažniausiai – šlapdriba ar netgi lietus. Pūs nestiprus pietinių krypčių vėjas.

Temperatūra ne ką skirsis nuo vyraujančios pastarosiomis dienomis. Naktimis ji nenutols toli nuo nulio, dienomis – sieks nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos. Įspėjama prisisaugoti plikledžio, kuris gali formuotis po atodrėkio spustelėjus šaltukui.

Ketvirtadienį numatomi sausesni orai, be žymesnių kritulių. Anot V. Sakalausko, vėjas pūs iš Pietų, tačiau išvaikys debesis, tad temperatūra naktimis turėtų smuktelėti iki 0-5 laipsnių šalčio. Tik Baltijos jūros pakrantėje naktį išliks teigiama temperatūra. Tuo tarpu dieną laikysis įprasta tampanti švelni temperatūra – nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

Penktadienį nakties ir dienos oro temperatūra išliks panaši į ketvirtadienio. Vėjo kryptis ir greitis keistis neturėtų, tačiau laukiama negausių kritulių.

Savaitgalį iš Šiaurės Europos Vidurio Europos link turėtų pajudėti šaltesnio oro masė. Yra tikimybė, kad ji į Lietuvą atneš truputį šaltesnių orų.

O pirmadienį numatomi šilti, tačiau darganoti orai.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį žadami nedideli krituliai, vietomis – lijundra ir plikledis. Oro temperatūra – nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Pirmadienis numatomas darganotas. Debesuota, daug kur – šlapdriba ir lietus. Oro temperatūra turėtų laikytis tarp 1 ir 5 laipsnių virš nulio.