Kaip praneša Rusijos naujienų portalas klops.ru, Karaliaučiaus srities Dūmos deputatas Aleksandras Vetoškinas tvirtino gavęs sąrašą asmenų, kuriuos Lietuvos generalinė prokuratūra ketina sulaikyti tiriant sausio 13-osios bylą. A.Vetoškinas antradienį surengtoje spaudos konferencijoje patvirtino, esą tarp 85 asmenų yra ir trijų pareigūnų, gyvenančių Karaliaučiaus srityje, pavardės. Vienas jų - Jurijus Melas, kuris jau yra sulaikytas Lietuvoje.

Klops.ru rašo, kad A.Vetoškinas apie Lietuvos generalinės prokuratūros ketinimus įspėjo kitus du pareigūnus, kurie „dabar vengs kirsti Lietuvos sieną“. Naujienų portalas taip pat tvirtina, kad Karaliaučiaus Dūmos deputatai ir „visuomenės aktyvistai“ raštu užklausė Rusijos federacijos Generalinės prokuratūros, kada iš Lietuvos gautas pranešimas apie inkriminuojamus nusikaltimus ir „kas sutrukdė perspėti apie tai patį Jurijų Meą ir kitus byloje figūruojančius asmenis“.

J.Melas buvo sulaikytas kovo 12-ąją, Panemunės pasienio kontrolės punkte su Rusijos Karaliaučiaus kraštu. Kovo 14 dieną teismas skyrė dviejų mėnesių suėmimo terminą. Įtariamasis, į atsargą išėjęs sovietų karininkas kaltinamas dėl nusikaltimų žmoniškumui ir karo nusikaltimų, jam gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Lietuvos Generalinės prokuratūros duomenimis, ikiteisminiame tyrime įtariamaisiais pripažinti 79 Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos piliečiai, jų atžvilgiu yra išduoti Europos arešto orderiai.