BNS žiniomis, A. Pilvelis per apklausą ketvirtadienį teigė, kad už antisemitinio rašinio paskelbimą dienraščio "nuomonių puslapiuose" yra atsakingos budinčioji redaktorė ir atsakingoji sekretorė, ir joms už šį "aplaidumą" jau pareikšti papeikimai.

VSD ketina apklausti ir minėtąsias redakcijos darbuotojas. A. Pilvelis BNS sakė pasidaręs savo apklausos įrašą, bet įsipareigojo jo neskelbti.

VSD pasitelkti ekspertai tuo tarpu jau atliko minėtojo teksto ekspertizę ir nustatė, kad jame yra tautinės nesantaikos kurstymo požymių.

"Lietuvos aido" paskelbtame straipsnyje "Ar žydai vėl valdys Lietuvą?" kvestionuojamas karo nusikaltėlių teisinio persekiojimo būtinumas, žydų tauta kaltinama marksizmo sukūrimu ir jo praktika, komunizmo platinimu, Lietuvos sovietinimu, net raginama organizuoti tarptautinį "žydų nusikaltimų" žmonijai tribunolą.

Straipsnis, kaip nustatė VSD, pasirašytas pramanytomis Juozo Valionio, Viktorijos Žygaitės ir Pauliaus Stonio pavardėmis. VSD žiniomis, tokių žmonių Lietuvoje nėra.

VSD mėgins nustatyti tikrąjį antisemitinio rašinio autorių, kuriam, kaip ir laikraščio leidėjui, gresia administracinė arba baudžiamoji atsakomybė už tautinės nesantaikos kurstymą.

Antisemitinius rašinius "Lietuvos aide" griežtai pasmerkė prezidentas ir ministras pirmininkas, Lietuvos žydų bendruomenė ir profesinės žurnalistų organizacijos.