„Šis klausimas bus sprendžiamas VGT. Konkreti posėdžio data dar nėra patvirtinta“, - teigiama prezidentės spaudos tarnybos atsakyme.

Antradienį ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius sakė, kad VGT galimus įsigyti šarvuočių variantus pristatys kariuomenės vadas ir kiti ekspertai.

Apie galimą pėstininkų mašinų pirkimo svarstymą VGT šių metų vasarą buvo pareiškęs Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas. Tačiau Prezidentūros spaudos tarnyba tąkart informavo, kad „dėl konkrečių įsigijimo kontraktų Valstybės gynimo taryba šaukiama nebus“.

Lietuva ruošiasi didžiausiam pirkimui gynybos srityje Lietuvos istorijoje - pėstininkų kovos mašinoms, jų priežiūrai, infrastruktūros pritaikymui, personalo paruošimui, tačiau numatomų pirkti mašinų kiekis ir galima kaina kol kas neįvardijama.

Praėjusią savaitę apie atsistatydinimą iš Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos (LGSPA) direktoriaus pareigų pranešęs buvęs Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdas Tutkus sako, jog politinis sprendimas įsigyti vokiškas pėstininkų kovos mašinas „Boxer“ priimtas dar prieš metus. Tuo metu Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas tai neigia, sakydamas, kad iki šiol šarvuočius renkamasi iš kelių variantų. Jis teigė, kad galutinis sprendimas dėl įsigijimo bus priimtas rugsėjo ir spalio sandūroje.