Iki 2014-ųjų pradžios planuojama atidengti ir restauruoti XVII amžiaus pabaigos barokinę Sapiegų rūmų architektūrą, autentiškus mūrus ir dekorą.

Šoniniuose pastato fasaduose bus atidengtos pirmo ir antro aukštų galerijų arkos, atkurti kadaise sienas puošę baroko architektūros elementai.

Restauratoriai ir statybininkai darbuosis ne tik lauke, bet ir senovinių rūmų viduje. Čia planuojama atidengti ir restauruoti visas durų, langų angas, atstatyti didžiuosius laiptus, atkurti šalia jų buvusią baliustradą.

Kaip rašoma straipsnyje, rekonstruoti rūmai bus pritaikyti visuomenės poreikiams.

Užsiimti švietėjiška veikla ketinama darbams dar net nepasibaigus. Prasidėjus rekonstrukcijai rūmuose pirmiausia bus įrengtas vienas kambarys, kuriame visiems besidomintiems rūmų istorija bus pateikiama medžiaga apie projekto eigą ir archeologinius radinius.

Sapiegų rezidencija – vienintelis Lietuvoje išlikęs baroko laikotarpio rūmų ir parko ansamblis. XVII amžiaus pabaigoje pastatyti rūmus užsakė Lietuvos didysis etmonas Kazimieras Jonas Sapiega.

Prabangūs Sapiegų rūmai pastatyti pastatyti XVII a. paskutiniajame dešimtmetyje, tačiau jau nuo 1809 metų naudoti kaip ligoninės patalpos, o 1840 m. – perstatyti – kaip rūmai šis pastatas funkcionavo vos trečdalį savo amžiaus. Nors istoriniai šaltiniai pasakoja apie senųjų meistrų freskas ir lipdybą, tačiau tai nėra išlikę, o ikonografinė medžiaga – itin skurdi.