„Taip, jis yra visą baudą sumokėjęs“, – BNS sakė antstolė.

Prie teismo priteistos sumokėti 43 tūkst. 400 litų sumos prisidėjo ir išieškojimo išlaidos, todėl išieškoma suma siekė daugiau kaip 47 tūkst. litų.

B.Daškevičiaus turtui už nevykdomą teismo sprendimą buvo skirtas turto areštas.

„Be abejo (buvo skirtas areštas – BNS). Dabar jau yra areštai atšaukti iš darbo ir pensijos“, – sakė J.Jakimavičienė.

Ji negalėjo pasakyti, iš kokių lėšų – savo ar kieno nors paaukotų – valdininkas sumokėjo.

Lenkų žiniasklaida, remdamasi B.Daškevičiumi teigia, kas per du mėnesius buvo surinkta per 30 tūkst. eurų (103,5 tūkst. litų).

„Norėčiau nuoširdžiai padėkoti visiems: privatiems asmenims, organizacijoms ir institucijoms, kurios paaukojo pinigų šiai baudai sumokėti. Dėkoju už finansinę pagalbą ir solidarumo ženklus“, – lenkų spaudoje cituojamame pranešime rašo B.Daškevičius, pabrėždamas, kad „lenkybės iš mūsų širdžių niekas neišplės; ginsime teises į gimtąją kalbą, nors kol kas už lenkų kalbos vartojimą turime mokėti“.

BNS jis sakė, kad baudą nusprendė mokėti antstolei pradėjus išieškojimą.

„Jau kai pradėjo antstoliai išieškoti, tai jau kito kelio nėra“, - įsitikinęs jis.

Administracijos direktorius aiškino, kad Šalčininkų rajone dvikalbių lentelių, kurias būtų pakabinusi savivaldybė, jau nebėra, tačiau daug lentelių yra pakabinę patys gyventojai.

Į antstolę su teismo išduotu baudos išieškojimo vykdomuoju raštu kreipėsi Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje Audrius Skaistys, nes B.Daškevičius iki nustatyto termino vasarį nesumokėjo jam skirtos baudos. Jis baudos nemokėjo aiškindamas, kad neturi tam pinigų.

Vasario 6-ąją Lietuvoje viešėję Lenkijos politikai lenkų tautinei mažumai pervedė 30 tūkst. zlotų (apie 25 tūkst. litų). B.Daškevičiaus yra sakęs, kad dar neturi patvirtinimo, jog šiais pinigais jam bus padėta sumokėti baudą.

Pernai gruodžio 23 dieną Vilniaus apygardos teismas sprendimo nukabinti dvikalbes gatvių pavadinimų lenteles nevykdančiam Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktoriui skyrė po 100 litų baudą už kiekvieną teismo sprendimo nevykdymo dieną. Teismo sprendimas nevykdomas nuo 2008 metų rugsėjo, todėl susidarė 43 tūkst. 400 litų bauda.