„Ir Lietuvoje, ir daug kur pasaulyje bėda ta, kad advento laikotarpis išnaudojamas komercijai. Nėra nieko blogo, kad mes per Kalėdas ar per kitą mums brangią šventę vieni kitus apdovanotume, bet kai visas dėmesys nukreipiamas tik į pirkimą, tai jau yra blogai. Taip iškreipiama pati advento prasmė.“, - „Žinių radijo“ laidoje „Žvilgsnis“ sakė S. Tamkevičius.

Pasak jo, vietoj to, kad susikauptume, nurimtume, truputį pamąstytume apie savo gyvenimą, kas mes esame, kur mes einame, kas mūsų gyvenime gerai, ką reikia ištaisyti, mes kviečiami kuo daugiau pirkti, kas, anot arkivyskupo, nėra gerai.

„Advento metu Bažnyčia pirmiausia savo narius, tikinčius žmones, ragina neskubėti į koncertus, parduotuves, „Maximas“, „Akropolius“, o skirti laiko egzistenciniams klausimams, nuo kurių priklauso ir mūsų žemiška laimė“,- kalbėjo jis.

S. Tamkevičius priminė, kad advento laikotarpis yra labai svarbus. Pirmiausia, anot jo, šis laikotarpis primena tą žmonijos laikotarpį, kai buvo laukiama ateinančio Gelbėtojo.

„Per keturias savaitės prieš Kalėdas – Gelbėtojo Jėzaus Kristaus gimimo šventę – apmąstome tai, kas yra labai svarbu mūsų gyvenime. O mūsų gyvenime labai svarbu pasipriešinti blogiui ir atsiverti tai amžinybei, Dievui, kuris vienintelis gali iš to blogio apsaugoti“, - kalbėjo S. Tamkevičius.

„Puikiai matome, kiek Lietuvoje yra planų ir projektų, kad mes galėtume būti laimingesni. Nepaisant visko, atrodo, tarsi kažkokia nematoma tamsi jėga mus spaudžia prie žemės ir tampame nelaimingais. Advento metas – kvietimas atsiverti Dievui ir su juo, jam padedant, bandyti kurti gražesnį, laimingesnį gyvenimą. Ne tik ten, po mirties, bet ir čia, žemėje“,- sakė jis.

Visą laidos „Žvilgsnis“ įrašą klausykite čia.