„Gauta specialisto išvada, dabar su Vilniaus apygardos prokuratūros kuruojančiu prokuroru derinami įtarimai S. Šriūbėnui, jis bus kviečiams į apklausą ir bus pareiškiami įtarimai“, – sakė Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vyriausiasis tyrėjas Sigitas Kaleinykas.

Anksčiau buvo skelbta, kad abejonių kyla, ar S. Šriūbėnas sąžiningai uždirbo 0,5 mln. litų, tačiau tyrėjai linkę nutylėti, kokia suma po specialisto išvados kelia įtarimą.

„Čia ikiteisminio tyrimo duomenys, straipsnio dispozicijoje numatyta ne mažiau 65 tūkst. litų turimo turto“, – sakė S. Kaleinykas.

Už neteisėtą praturtėjimą gresia bauda, areštas arba kalėjimas iki ketverių metų.

S. Šriūbėnas piktnaudžiavimu tarnyba įtariamas ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) byloje. Ši byla buvo atnaujinta kilus įtarimų dėl neteisėto praturtėjimo.

Aiškėja, kad dirbdamas direktoriaus pavaduotoju savivaldybės įmonėje „Vilniaus kapitalinė statyba“ jis pigiau nei rinkos kaina pirkdavo butus iš bendrovių, kurias, įtariama, protegavo savivaldybė skelbiamuose konkursuose. Pvz., nupirkęs butą už 350 tūkst. litų vos po kelių savaičių pardavė daugiau nei du kartus brangiau.

Jau aišku, kad per vienerius Vilniaus Gedimino prospekto rekonstrukcijos metus S. Šriūbėnas praturtėjo 700 tūkst. litų ir tapo milijonieriumi.

Iš bendrovės, kuri sudėjo netinkamas trinkeles, S. Šriūbėnas taip pat nusipirko du butus. Nekilnojamąjį turtą pigiai pirko ne tik S. Šriūbėnas, bet ir jo šeimos nariai.

S. Šriūbėnas nuo komentarų susilaiko.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija taip pat buvo pradėjusi tyrimą dėl S. Šriūbėno, tačiau jis sustabdytas, kol vyksta ikiteisminiai tyrimai.