Trečiadienį Vyriausybėje klausiamas, ar ketina rusų politiką paskelbti nepageidaujamu asmeniu Lietuvoje, S. Skvernelis teigė neįsigilinęs į situaciją, tačiau jo pareiškimai turėtų būti įvertinti.

"Aš manau, kad mūsų kompetentingos institucijos, kurios vertina, ar asmuo gali kelti grėsmę viešajai tvarkai arba nacionaliniam valstybės saugumui, tada yra pagrindai tokį asmenį įtraukti į nepageidaujamų asmenų sąrašą", - sakė ministras.

Kita vertus, S. Skvernelis pripažino, kad politikas savo pareiškimais kėsinasi į Lietuvos teritorinį vientisumą.

"Aš manau, kad tokie pasisakymai gali būti vertinti, nes tikrai kėsinamasi į Lietuvos teritorinį vientisumą, ir tai yra pagrindiniai konstituciniai principai, kurie turi būti ginami ir saugomi šalyje. Tai, manau, kad pagrindų pakanka", - sakė vidaus reikalų ministras.

Dūmos deputatui V. Žirinovskiui viešai pagrasinus atsiimti Vilnių ir Klaipėdą, užsienio reikalų viceministras Neris Germanas sako, kad į tokius pareiškimus, kuriais politikas sau kraunasi politinį kapitalą, Lietuvai reaguoti nereikėtų.

Skandalingais pareiškimais Lietuvos ir Baltijos šalių atžvilgiu V. Žirinovskis pasižymi ne pirmą kartą.

Europarlamentaras Valentinas Mazuronis trečiadienį kreipėsi į užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių ir vidaus reikalų ministrą S. Skvernelį, prašydamas nedelsiant paskelbti Rusijos Dūmos deputatą V. Žirinovskį nepageidaujamu asmeniu Lietuvoje.