„Man labai malonu atvykti į šalį, su kuria vienija glaudūs ryšiai ir artimas bendradarbiavimas regioniniais bei tarptautiniais formatais. Estija ir toliau išlieka svarbi ir patikima Lietuvos partnerė“, – sakė Vyriausybės vadovas S. Skvernelis.

Kalbėdamas apie regiono saugumą, Premjeras pažymėjo, kad Lietuva yra tvirtai įsipareigojusi toliau stiprinti savo gynybą. Planuojama jau 2018 metais gynybai skirti 2 proc. bendrojo vidaus produkto. Vyriausybės vadovas taip pat pabrėžė, kad būtų svarbu centralizuoti karinius pirkimus su Estija.

S. Skvernelis patikino Estijos Ministrą Pirmininką, kad mūsų šalis yra tvirtai pasiryžusi dirbti su partneriais iš Estijos ir Latvijos įgyvendinant projektą „Rail Baltica“. Praėjusią savaitę Vyriausybė pritarė tarpvyriausybinės sutarties dėl „Rail Baltica“ plėtros projektui. Rytoj Baltijos Ministrų Tarybos Ministrų Pirmininkų susitikime ketinama šią sutartį pasirašyti.

Kalbėdamas Baltarusijos Astravo atominės elektrinės saugumo klausimu, Estijos Ministras Pirmininkas išreiškė palaikymą Lietuvos pozicijai riboti nesaugiose trečiųjų šalių jėgainėse pagamintos elektros importą.