Prasidėjus Seimo rinkimų politinei kampanijai vis dar vidaus reikalų ministru dirbančiam S. Skverneliui tenka aiškintis dėl jo vadovaujamos ministerijos viešųjų ryšių skyriaus antradienį žiniasklaidai išplatinto jo komentaro. Jį S. Skvernelis pradeda žodžiais: „Niekada nemaniau, kad mano apsisprendimas dalyvauti Seimo rinkimuose...“ Toliau ministras dėsto nuomonę apie agrokoncerną, kurio įmonių grupės prezidentas yra Ramūnas Karbauskis ir su kurio vadovaujama partija S. Skvernelis eina į rinkimus.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pateiktose rekomendacijose rašoma, kad politinės kampanijos laikotarpiu politine reklama laikoma, kai viešai skelbiamuose informaciniuose pranešimuose, komentaruose nurodoma kandidato asmeninė nuomonė, požiūris. VRK pirmininkas S. Skvernelio komentare įžvelgia politinę reklamą.

„Šiuo atveju yra pasinaudota tuo informacijos platinimo šaltiniu, kaip VRM pareigūnų darbu, kad ir politinio pasitikėjimo. To neturėtų būti ir tą veiklą čia reikėtų griežtai atskirti“, – teigė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Pasak jo, ministras pripažino pasielgęs nekorektiškai. Tačiau LRT žurnalistams S. Skvernelis tikino, kad jokio nusižengimo nepadarė. Esą komentare tik atsakė į viešumoje pasirodžiusias abejones dėl jo galimo prorusiškumo ir ryšių su kai kuriais asmenimis.

Seimo etikos sargai žada vertinti ministro elgesį ir spręsti, ar jis nenusižengė politikų etikos kodeksui. Tuo metu Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija dar spręs, ar pradėti tyrimą dėl ministro.

„Komisija, pradėjusi ir atlikusi tyrimą, gali pasakyti, ar ministras supainiojo viešuosius ir privačius interesus, tai yra – pasinaudojo viešųjų ryšių specialistų paslaugomis reklamuodamas save, o ne sistemą kurioje dirba. Taip, kad dėl S. Skvernelio būtų ankstyva komentuoti, bet mes paanalizuosime situaciją ir visą medžiagą“, – sakė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos pirmininkas Romas Valentukevičius.

Jei etikos sargai įžvelgtų ministro elgesyje viešųjų ir privačių interesų supainiojimą, jam gali grėsti ir administracinė atsakomybė. Pavyzdžiui, 2007 m. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pripažino, kad tuometė žemės ūkio ministrė Kazimiera Prunskienė, leisdama ministerijos lėšas politinei reklamai, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą. Tačiau politikė kreipėsi į teismą ir šis ją išteisino.