„Labai dažnai (žmonės, – ELTA) linkę žiūrėti į praeitį – į straipsnius, mokslinius darbus. Taip, tai yra viena iš charakterizuojančių aplinkybių, bet kalbant apie Vyriausybės veiklą tai aš tikrai galiu pasakyti, kad grėsmės, kad Vyriausybė bus kažkurioje srityje radikali, tikrai nėra, ir manau, kad su Seimu, su įvairiais komitetais, tarp jų ir Sveikatos, turėsime darbinius bendradarbiavimo santykius, ir žiūrėkime į konkrečius sprendimus, kurie bus siūlomi ir kurie bus daromi“, – sakė S. Skvernelis ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“.

Paskirtasis Premjeras nenorėjo komentuoti A. Širinskienės mokslinio darbo, tačiau ragino anksčiau laiko nesigąsdinti.

„Nenoriu komentuoti mokslinio darbo, kuris buvo kažkada parašytas, kuris išreiškė galbūt žmogaus, kaip mokslininko, atitinkamas pozicijas, bet komitete yra ne vienas asmuo, yra kolegialūs sprendimai, galiausiai yra Seimas ir Vyriausybė. Nenorėkime anksčiau laiko be reikalo save gąsdinti. Žiūrėkime realiai, kokie darbai yra daromi, tada vertinkime“, – sakė S. Skvernelis.

Paskirtasis Premjeras pažymėjo, kad „valstiečiams-žaliesiems“ yra svarbūs klausimai, susiję su šeima, bet pažymėjo, kad nederėtų jų lyginti su radikalais.

„Klausimai, susiję su šeima, yra mums labai svarbūs, vieni kertinių Valstiečių ir žaliųjų sąjungai, bet lyginti su radikalais tikrai nematau kol kas jokio pagrindo“, – sakė S. Skvernelis.

Kaip rašė naujienų portalas „delfi“, A. Širinskienės teologinės krypties mokslų daktaro disertacijoje prezervatyvas minimas kaip nepatikima kontracepcinė priemonė, o nuo AIDS apsaugo susilaikymas iki vedybų ir ištikimybė. Esą lytiniu keliu plintanti liga yra Dievo bausmė už padarytą moralinį blogį.