„Visuomenei šiandien pat turi būti pateiktos sutartys, kur matytųsi, jog tai yra pagal tuo metu galiojančius teisės aktus atliktos procedūros. Yra sutartis, ir, aišku, gal būt ji turi būti nuasmeninta - jokio skirtumo nėra. Svarbiausia, kad sutartis yra, kad buvo išperkamoji nuoma, kad buvo mokamos visos įmokos, kurios priklauso, kad buvo mokama labai aiškiai, galbūt pateikiant ir pavedimų kopijas. Tai turi būti nedelsiant padaryta, visuomenei būtų atsakyta į klausimą, ar tai nėra apsimestinis sandoris“, - žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė S.Skvenelis.

„Aš tikrai nevertinu aplinkybių, kas, kaip, dėl ko, dėl kokių priežasčių, ar asmeninių, ar šeimyninių. Bet faktas tas, kad istorija pradėjo kenkti valstybei ir atsakymai turi būti duoti“, - pridūrė jis.
Anot jo, sutartį paviešinti turėtų pati G.Kildišienė.

Premjeras taip pat sako, kad parlamentarė turėtų nutraukti visus „turtinius santykius“ su LVŽS vadovo Ramūno Karbauskio valdomu „Agrokoncernu“. Jis pripažįsta, kad parlamentarės pažadas, jog viešai neįvardijamas giminaitis turėtų nutraukti lizingo sutartį, „yra pavėluotas“.

Klausiamas apie G.Kildišienės santykius su R.Karbauskiu, jis sako nepastebėjęs jokio jų išskirtinio bendravimo, taip pat sako nesidomėjęs ir politikės karjeros partijoje peripetijomis, kadangi pats nėra partijos narys.

„Aš tikrai nenoriu lįsti į žmonių asmeninius gyvenimus ir nemanau, kad tai yra valstybės reikalas, kas su kuo draugauja ar simpatizuoja, jeigu taip yra“, - žurnalistams sakė S.Skvernelis.

Savaitgalį R.Karbauskis patvirtino, kad G.Kildišienė naudojasi jo valdomo „Agrokoncerno“ automobiliu. Tiek G. Kildišienė, tiek R.Karbauskis tvirtina, kad automobilio išperkamosios nuomos sutartis sudaryta su artimu politikės giminaičiu, kuris jai leidžia naudotis transporto priemone, tačiau neatskleidžia, kas šis giminaitis. Neoficialiomis BNS šaltinių žiniomis, automobilį lizingu išsiperka G. Kildišienės motina.