Tokią poziciją generalinis komisaras išdėstė TV3 laidoje „Savaitės komentarai“, komentuodamas girto Panevėžio kriminalisto sukeltą mirtiną avariją ir kitas nemaloniais žinias apie įkaušusius pareigūnus prie vairo.

„Mes nesakome, kad visi būsime abstinentai. Taip, mes galime švęsti, bet švenčiame ne darbo metu, ne darbo vietoje. Ir pašventę arba ieškome taksi, arba kitas kolega parveš, arba einame pėsti. Dar kartą sakau: nėra policija alkoholikų organizacija. Bet tarp 12 tūkst. žmonių yra žmonių, kurie piktnaudžiauja tuo“, - aiškino S. Skvernelis.

Generalinis komisaras neslėpė apmaudo. Anot jo, tūkstančiai sąžiningų ir atsakingų pareigūnų stengiasi bei daro viską, kad visuomenė pasitikėtų policija. Ir tokie incidentai, kaip šios savaitės tragedija, „visa tai nubraukia“.

„Jie tokiais savo veiksmais ne tik apie save negalvoja, bet spjauna ant mūsų visų, kuriems iš tikrųjų reikia po to eiti, raudonuoti, atsiprašinėti“, - kalbėjo S. Skvernelis

Pareigūnus, kurie nesuvokia jiems tenkančios atsakomybės, S. Skvernelis ragina palikti tarnybą. „Jeigu jie nori vienodų sąlygų, kaip visi kiti, nesuvokia savo ypatingo statuso, tiesiog reikia padėti pažymėjimą ir išeiti į ūkį dirbti“, - žodžių į vatą nevyniojo policijos vadovas.

Trečiadienį, po tragedijos, kai avariją sukėlė girtas Panevėžio policininkas, S. Skvernelis neslėpė kartėlio: „Šiandien man gėda dėl savo uniformos“. Laidos vedėja Indrė Makaraitytė klausė, ką reiškė šie jo žodžiai. S. Skvernelis paaiškino, kad tai buvo „tos dienos emocija“.