Balandį premjerą palankiai vertino 60 proc. šalies gyventojų, šešiais procentiniais punktais mažiau nei mėnesiu anksčiau, rodo naujienų agentūros BNS užsakymu rinkos tyrimų kompanijos RAIT atlikta apklausa.

„Priimdamas labai sunkų sprendimą vadovauti Lietuvos Respublikos Vyriausybei, burdamas komandą, galiausiai rinkimuose tas buvo sakyta – mes ateiname tikrai padaryti tų sprendimų, kurie buvo nedaryti dešimtmečiais, kalbėkime apie švietimo sistemą, kalbėkime apie valstybės įmones, kalbėkime apie sveikatą, bet kurią sritį paimkime, buvo arba tęsiama, arba muilinama, arba imituojamas darbas“, – LRT radijui antradienį sakė S. Skvernelis, paklaustas, su kuo sieja populiarumo mažėjimą.

Jo teigimu, reformos yra neišvengiamos.

„Mes privalome padaryti ir padarysime tuos darbus, kurie nėra labai populiarūs šiandien, bet ateityje tikrai gyventojai (...) galės pasinaudoti tų neišvengiamų šiandien priimamų sprendimų rezultatais“, – žadėjo jis.

Gyventojų palankumą praranda ir valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis – jo reitingas smuko nuo 51 proc. iki 46 proc. Reitingo viršūnėje įsitvirtino prezidentė Dalia Grybauskaitė – ją palankiai vertina 64 proc. gyventojų.

Stebėtojų teigimu, reitingams įtakos galėjo daryti politikų pozicijos dėl naujojo Darbo kodekso, alkoholio ribojimo ir mokesčių lengvatos centralizuotai tiekiamam šildymui.