„Pagal tą informaciją, bent jau, kas viešai yra prieinama, tikėtina, kad turėtų būti žengtas ir tas kitas žingsnis. Jeigu reiškiamos pretenzijos, kad partija galėjo būti neteisėtai finansuojama, tai, matyt, turėtų būti pareikštas įtarimas ir partijai kaip juridiniam asmeniui“, - žurnalistams ketvirtadienį sakė S.Skvernelis.

Premjeras taip pat sako, kad jei teisėsauga pareikštų įtarimus Liberalų sąjūdžiui, Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas liberalas Vitalijus Gailius turėtų palikti pareigas.

„Premjero nuomone, šiandien jis neturi pagrindo nepasitikėti V. Gailiumi, jo kompetencija ir sąžiningumu, tačiau tuo atveju, jeigu įtarimai dėl kažkokių nusikalstamų veikų būtų pareikšti Liberalų sąjūdžiui kaip politinei jėgai, tuomet, natūralu, kiltų klausimas, ar V. Gailius gali toliau eiti savo pareigas“, – S. Skvernelio poziciją DELFI perdavė jo atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Tačiau, sako T. Beržinskas, tai būtų susiję ne su V. Gailiaus asmenybe, o su liberalais kaip jį delegavusia jėga.

DELFI primena, kad generalinis prokuroras Evaldas Pašilis ketvirtadienį paprašė Seimo leisti liberalą Gintarą Steponavičių patraukti baudžiamojon atsakomybėn, nes turimi duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad šis Seimo narys yra balsavęs dėl koncernui „MG Baltic“ naudingų teisės aktų priėmimo.

Taip pat manoma, kad parlamentaras su „MG Baltic“ koncerno atstovu tarėsi dėl lėšų, kuriomis neteisėtai buvo finansuota G. Steponavičiaus atstovaujamas Liberalų sąjūdis, viena viešoji įstaiga, G. Steponavičiaus vardo fondas bei šio Seimo nario rinkimų kampanija.

Kreipimesi į Seimą nurodoma, kad tokie veiksmai vertintini kaip G. Steponavičiaus piktnaudžiavimas konstituciniais Seimo nario įgaliojimais, Seimo nario priesaikos sulaužymas, Seimo statuto, Politinių partijų įstatymo bei Valstybės politikų elgesio kodekso pažeidimai.

Taip pat prokurorai skelbia nustatę, kad koncernas „MG Baltic“ finansiškai rėmė Liberalų sąjūdį, nors tai daryti draudžia įstatymai.

Pasak Generalinės prokuratūros atstovės Elenos Martinonienės, bylos duomenimis, buvęs Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas G. Steponavičius keletą kartų susitiko su „MG Baltic“ atstovu bei tarėsi dėl pinigų pervedimo, vėliau tai ir buvo padaryta.

„Vėliau buvo pervesti pinigai į tam tikras sąskaitas: tai yra ir partijos sąskaita, ir vienos viešosios įstaigos sąskaita, ir šio Seimo nario rinkimų kampanijos sąskaita“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė E.Martinonienė.

Lietuvos įstatymai draudžia juridiniams asmenims finansuoti partijas.