Pasak jo, valdančiosios koalicijos partnerių socialdemokratų pasiūlyta kandidatė į krašto apsaugos ministres Rasa Budbergytė nėra svarstoma.

„Aš tiesiog vertinu kaip partnerių siūlymą pasiūlyti savo žmogų. Šiuo metu nesvarstoma šita kandidatūra“, - žurnalistams Seime pirmadienį sakė S.Skvernelis.

„Taip“, - sakė jis, paklaustas, ar krašto apsaugos ministro kandidatūrą teiks Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Socialdemokratų partijos prezidiumas penktadienį pritarė užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus kandidatūrai toliau vadovauti Lietuvos diplomatijai, taip pat Jonavos mero Mindaugo Sinkevičiaus kandidatūrai į ūkio ministrus ir parlamentaro Dariaus Petrošiaus kandidatūrai į teisingumo ministrus.

Taip pat socialdemokratai kaip galimą kandidatę į krašto apsaugos ministres įvardijo dabartinę finansų ministrę R.Budbergytę, nors ši kvota socialdemokratams pagal koalicijos susitarimą nepriklauso.

Iš karto po to „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sakė abejojantis, ar krašto apsaugos ministru galėtų būti socialdemokratų atstovas. Pasak jo, šias pareigas einantis žmogus turi glaudžiai dirbti su prezidentu, o socialdemokrato paskyrimas krašto apsaugos ministru gali tapti panašia santykių krize, su kuria susidūrė prezidentė Dalia Grybauskaitė ir dabartinis ministras Juozas Olekas.

Pati R.Budbergytė sakė besidžiaugianti gera partijos vadovo Algirdo Butkevičiaus nuomone, tačiau tvirtino nemananti, jog į krašto apsaugos ministro pareigas pakanka jo nominacijos.