Pasak S. Skvernelio, kuris laikomas realiausiu Vyriausybės vadovu, viešojo sektoriaus šiuo metu yra per daug ir jis neefektyvus.

"Šitoje vietoje mes tikrai priimsime sprendimus jį padaryti galbūt mažesnį, efektyvesnį", - 15min.lt naujienų portalo konferencijoje teigė S. Skvernelis.

Politikas pabrėžė regionų vystymąsi į jį sutelkiant institucijas.

"Jeigu iš tikrųjų kalbame realiai ir norą turėti ne Vilnių ir likusią Lietuvą, bet Vilnių, Klaipėdą ir regionus, mes tuos žingsnius privalome daryti. Ar tikrai kaštai bus brangesni negu išlaikymas dabar, manau, bendroje sumoje tikrai bus mažiau. Mes kalbame apie galimybę visas ministerijas perkelti į vieną pastatą, vieną instituciją", - neabejojo S. Skvernelis.

Taip esą būtų sutaupyta aptarnaujančio besidubliuojančio personalo, būtų logistiškai patogiau. S. Skvernelio manymu, valstybei tokio pastato statyti nereikėtų, o pakaktų išsinuomoti.

Kaip neracionalų pavyzdį, LVŽS lyderis pateikė Vilniaus centre, šalia arkikatedros esančią Vidaus reikalų ministeriją, kur nėra vietos automobilių statymui, pastatas yra istorinis, o jo priežiūra reikalauja daug išlaidų.

"Šitoje pozicijoje tikrai, manau, paskaičiuosime kaštus, kad nebūtų taip, kad, "žinote, sugalvojome perkelti vien dėl to, kad perkeltume". (...) Taigi tikrai nedarysi to, kad darytum, bet įvertinsime visus kaštus ir ne tik tiesioginę, bet ir netiesioginę naudą miestui, regionui, institucijoms, kurioms dirba ta ministerija", - pabrėžė būsimasis Premjeras.