LRT laidoje „Dėmesio centre“ S. Skvernelis taip pat nepaneigė, esą jam siūloma dalyvauti rinkimuose Žaliakalnio vienmandatėje rinkimų apygardoje, kurioje kandidatuoja Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas, europarlamentaras Gabrielius Landsbergis.

„Na, partijos pirmininkas, stiprus oponentas, rimtas politikas... Nežinau. Sakau, kol kas apskritai reikia palaukti, tikrai rinkimai Lietuvoje prasidėjo gerokai per anksti“, - laidoje sakė S. Skvernelis.

Neoficialiai kalbama, kad S. Skvernelį kandidatuoti kartu labiausiai ragina Liberalų sąjūdis ir socialdemokratai. Abi partijos siūlo vietą kandidatų sąraše ir vienmandatę apygardą.

Pats S. Skvernelis televizijos laidoje sako, kad irgi girdi labai daug kalbų apie savo kandidatavimą: vienas variantas - Kaune, nes ten gimė, kitas - Marijampolėje, nes ten baigė vidurinę mokyklą, ar galbūt Vilniaus rajone, nes ten gyvena, arba Vilniaus mieste, nes jame dirba.

Liberalų sąjūdžio atstovai DELFI nepatvirtino informacijos dėl Žaliakalnio rinkimų apygardos, nors partija nėra patvirtinusi joje konkretaus kandidato. Pasak vieno liberalų politiko, S. Skverneliui gali būti siūloma apygarda Vilniuje.

Socialdemokratai pasakoja, kad pats S. Skvernelis norėjo Marijampolės rinkimų apygardos, bet šią apygardą socialdemokratai vadina „raudona“, tai yra prosocdemiška, kurioje norinčių kandidatuoti ir taip nemažai. Ši partija S. Skverneliui gali siūlyti ne tokią daug žadančią apygardą.

Teigiama, kad S. Skvernelis bendradarbiavimo galimybes yra aptaręs ir su konservatoriais bei „tvarkiečiais“, kuriems atstovauja šioje Algirdo Butkevičiaus vyriausybėje.

Pats S. Skvernelis neatmeta galimybės išsikelti kandidatūros ir savarankiškai.

DELFI primena, kad Lietuvoje įtvirtinta mišri rinkimų sistema, kai 71 Seimo narys išrenkamas vienmandatėse apygardose ir 70 – daugiamandatėje apygardoje pagal partijų suformuotus sąrašus.

Remiantis Konstitucinio Teismo nutarimu, Lietuvoje prieš rinkimus dar bus keičiamos vienmandačių apygardų ribos.

Politikai jau apsisprendė nekeisti rinkimų sistemos drastiškai, tad tikriausiai tik peržiūrės apygardų ribas. Pagal vieną iš siūlymų, Vilniaus mieste vietoj 10 apygardų būtų suformuota 13, Kaune vietoj 8 liktų 7, Šiauliuose vietoj 4, įskaičiuojant dabartinę Šiaulių kaimiškąją, liktų 3.

Dalį Šiaulių kaimiškosios apygardos siūloma prijungti prie Kelmės, kur labai trūksta rinkėjų, kita dalis būtų prijungta prie Joniškio ir pavadinta Žiemgalos apygarda, o iš likusios Kuršėnų ir Dainų dalies buvo sudaryta Šiaulių-Kuršėnų apygarda. Būtų keičiamos beveik visų rinkimų apygardų ribos.