Pasak Daivos Ulbinaitės, tai sutarta pirmadienio rytą vykusiame prezidentės susitikime su premjeru Algirdu Butkevičiumi. Konkrečių datų prezidentės atstovė nenurodė.

„Sutarta, kad ministras pirmininkas artimiausiu metu padarys naują teikimą dėl S.Skvernelio atleidimo iš vidaus reikalų ministro pareigų ir naujos kandidatūros skyrimo į šias pareigas“, - BNS sakė D.Ulbinaitė.

Premjeras socialdemokratų vadovas A.Butkevičius prieš kelias savaites taip pat buvo pareiškęs, jog S.Skvernelį atleis tik tuomet, kai bus rastas tinkamas kandidatas į jo vietą. Tačiau netrukus jis pakeitė poziciją, teigdamas, jog Valstiečių ir žaliųjų sąjungą pasirinkęs S.Skvernelis ėmėsi „politikuoti“ naudodamasis savo postu. Premjeras išsiuntė prezidentei teikimą atleisti S.Skvernelį iš pareigų praeitą savaitę, o naujo kandidato į vidaus reikalų ministrus paieškos užtruko. Socialdemokratai siūlė, kad vidaus reikalų ministro pareigas laikinai eitų ūkio ministras Evaldas Gustas.

A.Butkevičius praeitą savaitę atmetė „tvarkiečių“ siūlytą parlamentaro Povilo Gylio kandidatūrą. Netrukus po to „Tvarka ir teisingumas“ pateikė tris naujus kandidatus. Premjeras penktadienį užsiminė, kad gali prašyti pateikti dar vieną pretendentą.

Aptarti situaciją pirmadienį renkasi „Tvarkos ir teisingumo“ partijos prezidiumas. Pagal valdančiosios koalicijos susitarimą, teisę deleguoti vidaus reikalų ministrą turi „Tvarka ir teisingumas“.

Nuo 2014 metų lapkričio ministro pareigas ėjusį S.Skvernelį nuspręsta atleisti, kai jis paskelbė apie planus rinkimuose dalyvauti su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.