"Aš čia nematau, kuo džiaugtis, nes yra suduotas didžiulis smūgis politinei, partinei sistemai, tai visgi - viena iš demokratijos, mūsų visuomenės išraiškos būdų - burtis į politines partijas, atstovauti joms, aktyviai dalyvauti politikoje. Tas pasitikėjimo tikrai neprideda, dar daugiau, ta politinė jėga daugiau orientavosi į jaunesnius žmones, į žmones - daugiau kuriančius arba norinčius kurti", - sakė S. Skvernelis ketvirtadienį interviu "Žinių radijui".

Premjero vertinimu, tai diskredituoja visą partinę, politinę sistemą.

"Džiaugtis negalima, nors tie patys kolegos iš frakcijos pakankamai krykštavo, kada kitas politines jėgas vienokios ar kitokios problemos persekiojo", - sakė S. Skvernelis, neprognozuodamas, ar ateityje galėtų būti pateikti įtarimai visai partijai.

Premjeras palaiko generalinio prokuroro prašymą panaikinti G. Steponavičiui teisinę neliečiamybę.

"Aš manau, kad apskritai teisinėje visuomenėje, o ypač Seime, kur atstovaujama mūsų visuomenė, negali būti kažkokių siurprizų dėl tokio prašymo patenkinimo. Prokuroras prašo leisti teisėsaugai atlikti savo darbą ir vadovaujantis Baudžiamojo proceso kodeksu atlikti privalomus veiksmus. O žmogus, kuris yra galimai įtariamas padaręs nusikalstamą veiką, įgyja teises ir galimybes, kaip ir kiekvienas Lietuvos pilietis ginti save numatytomis mūsų įstatymų priemonėmis", - sakė S. Skvernelis.

Kaip ELTA jau rašė, ketvirtadienį ketina posėdžiauti Seimo sudaryta laikinoji tyrimo komisija, spręsianti dėl Seimo nario liberalo G. Steponavičiaus teisinės neliečiamybės.

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis sakė, kad, jei komisija įregistruos nutarimo projektą dėl G. Steponavičiaus teisinės neliečiamybės, jis gali būti įtrauktas jau į ketvirtadienio Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę.

Antradienį generalinis prokuroras E. Pašilis kreipėsi į Seimą, prašydamas panaikinti G. Steponavičiaus teisinę neliečiamybę.

Jo teigimu, Seimo nario Gintaro Steponavičiaus veiksmai vertintini kaip "piktnaudžiavimas konstituciniais Seimo nario įgaliojimais, Seimo nario priesaikos sulaužymas, Seimo statuto, Politinių partijų įstatymo bei Valstybės politikų elgesio kodekso pažeidimai".

Generalinis prokuroras sakė, kad G. Steponavičius per susitikimą su "MG Baltic" atstovu Raimondu Kurlianskiu aptarė neteisėto partijos Liberalų sąjūdis finansavimo detales, paprašė ir susitarė, kad tam tikslui iš šio koncerno įmonių sąskaitų bus pervesti 10 tūkst. eurų į viešosios įstaigos sąskaitą, 5 tūkst. eurų į G. Steponavičiaus paramos fondo sąskaitą, taip pat 5 tūkst. eurų į specialią rinkimų G. Steponavičiaus sąskaitą.

Pasak E. Pašilio, 2015 metų lapkritį ir gruodį G. Steponavičius balsavo dėl dviejų koncernui "MG Baltic" naudingų teisės aktų priėmimo.

Anot E. Pašilio, prokurorai norėtų pareikšti G. Steponavičiui įtarimą pagal Baudžiamojo kodekso 228 straipsnio 2 dalį - tai yra piktnaudžiavimas.