Paulius Gradeckas yra baigęs visuomenės sveikatos magistro studijas Lietuvos sveikatos mokslų universitete, Budapešte yra įgijęs medicinos epidemiologo specializaciją. Studijų metu ir po jų dirbo sveikatos priežiūros įstaigose Kaune, Kaišiadoryse ir Vilniuje.

Po studijų bei darbo Nacionaliniame epidemiologijos centre Budapešte grįžo į Lietuvą dalyvauti „Kurk Lietuvai“ programoje, tęsė darbus Santariškių medicinos įstaigų asociacijoje, dirbo lietuviško kapitalo įmonėje, buvo kelių nevyriausybinių organizacijų valdybos narys.

P. Gradeckas - jau penktasis patarėjas S. Skvernelio komandoje. Čia jau dirba patarėjas viešiesiems ryšiams Tomas Beržinskas, vidaus politikai - Arnoldas Pikžirnis, švietimui ir mokslui - Unė Kaunaitė, ekonomikai - Lukas Savickas.

Išskyrus T. Beržinską, visi jie yra dirbę užsienio investicijų plėtros agentūroje „Investuok Lietuvoje“, investicinėje programoje „Kurk Lietuvai“ ar bent vienoje šių iniciatyvų. „Investuok Lietuvoje“ dvejus metus yra vadovavusi ir Vyriausybės kanclere paskirta Milda Dargužaitė.