„Iš tikro aš jau vakar sakiau, kad tai nėra vien mano asmeniniai norai, t. y. partijos deleguotas politinio pasitikėjimo asmuo. Be partijos pritarimo jokių veiksmų (aš taip pat deleguotas partijos ministras) atlikti negaliu. Politinė sandara tokia yra, todėl mes jau vakar du kartus tarėmės ir su partijos valdyba, su partijos pirmininku, kaip reikėtų pasielgti, ir iš tikrųjų mes sprendimą atrasime. Šiandien dar nenorėčiau jo skelbti“, – klausiamas, ar atleis V. Vigelį, interviu „Žinių radijui“ sakė Š. Birutis.

Kultūros ministras taip pat paneigė turįs asmeninių ryšių su V. Vigeliu.

„Darbo partijos taryba delegavo poną Vigelį, atrinkusi iš daugelio kandidatų, man, kaip kultūros ministrui, ir aš, vykdydamas tarybos sprendimą ir neturėdamas jokių priekaištų, priėmiau, ir čia jokių užkulisinių arba sąmokslo teorijų, kaip čia bandoma ieškoti (nėra, -ELTA). Manau, kad tie vaikiški rašinėliai, kuriuose bandoma sakyti, kad kažkokie asmeniniai ryšiai ... Neturiu ir neturėjau jokių asmeninių ryšiu su ponu Vigeliu nei mano šeima, nei aš“, – sakė kultūros ministras.

Premjeras A. Butkevičius pirmadienį Š. Biručiui davė savaitę atleisti iš viceministro pareigų prieštaringai vertinamą buvusį Švenčionių merą V. Vigelį.

ELTA primena, kad Premjerui atostogaujant liepos 2 d. darbą Kultūros ministerijoje pradėjo V. Vigelis. Viceministras kuruos regionų ir profesionalaus meno sritis. Kultūros viceministrą delegavo Darbo partija. Sprendimas V. Vigelį skirti kultūros viceministru priimtas Darbo partijos tarybos posėdyje. Jis poste pakeitė Agnetą Lobačevskytę, kuri paskirta lygių galimybių kontroliere.

Premjerui A. Butkevičiui labiausiai kliūna politiko moralė. V. Vigeliui einant mero pareigas Švenčionyse į jo kabinetą beldėsi policija, kai aiškinosi, ar išties meras sumušė tarybos narį. V. Vigelis, įtariama, neblaivus, lėktuve priekabiavo prie stiuardesės, todėl buvo išlaipintas, teismas yra pripažinęs, kad V. Vigelis supainiojo interesus, kai nenusišalino ir balsavo dėl savo žmonos pareigų. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija iš viso tris kartus pripažino V. Vigelį supainiojus viešus ir privačius interesus.

Paskutinį kartą, kai Premjero reikalavimui atleisti viceministrą nepakluso tuometis energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius, teko trauktis pačiam ministrui. Tuomet kartu su energetikos ministro kėdės netekusiu J. Neverovičiumi iš koalicijos pasitraukė ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija.