Žurnalistai apgaule pateko į uždarą poilsiavietę Kozeliškėse, Trakų rajone, ir vos neįsiveržė į salę, kurioje vyko renginys.

Tačiau juos sulaikė poilsiavietės apsauga ir iškvietė policijos pareigūnus, kurie žurnalistus išvedė.

Renginio dalyviai pasakoja, kad prokremliško kanalo žurnalistai atvyko taksi ir poilsiavietės apsaugai prie įvažiavimo pasakė atvykę pasiimti asmens, kuris dalyvavo forume.

Žurnalistai pateko į pagrindinį pastatą, bet koridoriuje prie pat restorano buvo sustabdyti – juos išdavė mikrofonas su logotipu.

Dėl incidento iškviesti policijos pareigūnai, kurie išvedė prokremliško kanalo žurnalistus.

Pats renginys nebuvo nutrūkęs.

„Jie bandė prasmukti į privačią teritoriją, apgavo apsaugą. Man atrodo, kad juos išvedė ir paleido. Toks elgesys prasilenkia su etika“, - BNS sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Tai informacinė provokacija. Jie tokiu būdu patys kuria „naujieną" ir yra tokios „naujienos" dramaturgai, aktoriai, aukos",- teigia Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas Nerijus Maliukevičius.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė Loreta Kairienė DELFI patvirtino, kad toks iškvietimas buvo.

Patruliai buvo iškviesti dėl to, kad į renginį bandė patekti neakredituoti žurnalistai.

Patruliai jų į komisariatą nevežė - leista išvažiuoti taksi.

Rusijos žurnalistų pasirodymo trečiadienį tikimasi „Kempinski" viešbutyje prasidėsiančiame kitame Rusijos intelektualų forume, kuris savo forma yra atviresnis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5172)