„Mes norime išreikšti savo politinę ir pilietinę poziciją dėl to, kad Rusijoje yra pažeidžiamos žmogaus teisės. Norime palaikyti ir solidarizuotis su kaimynais“, – teigia viena iš organizatorių Aliona Polujanova.

Protestuotojai teigė, kad jiems, einant Gedimino prospektu, ties Lukiškių aikšte, staiga pribėgęs 10-12 metų paauglys išsitraukė peilį ir perrėžė vaivorykštės spalvų vėliavą.

„Tai padaręs jis greitai pasileido bėgti ir vos nebuvo partrenktas automobilio. Mes net nespėjome sureaguoti“, – pasakojo A. Polujanova.

Išreikšti paramą Rusijos politikai atėjo apie penketas piliečių su Vytautu Šustausku priešakyje. Jie laikėsi atokiai ir į diskusijas su demonstrantais nesivėlė.

„Mes palaikome tą įstatymą, nes ten parašyta „už propagavimą“. Jie turi savo klubus, niekada negirdėjau, kad kas nors būtų juos ten sumušę. Negirdėjau, kad ir tame pačiame Kaune būtų primuštas koks „homikas“. Jei turėčiau milijardą, tai visą Vilnių sukviesčiau, visi čia ateitų“, – dėstė V. Šustauskas.

Buvęs Kauno meras teigė net nebandysiantis kalbėtis su dalyviais: „Baikit juokinti, nekalbėsiu aš su jais. Prie vieno stalo nesėsčiau. Jei kavinėje prie kito stalo sėdėtų, gautų į nosį“.

Valandą trukusi demonstracija Rusijos diplomatų dėmesio nesulaukė, tačiau dalyviai buvo įsitikinę, kad ambasada apie įvykį žinojo.

„Manau, kad jie turi bendrą politiką visose ambasadose, kuri, mano nuomone, yra tiesiog niekaip nereaguoti. Tačiau pagrindinis mūsų tikslas buvo parodyti Rusijos homoseksualams, kad jie - ne vieni ir mes juos palaikome“, – sakė A. Polujanova.

DELFI primena, kad naujajame įstatyme numatomos baudos iki 200 tūkst. rublių (6,7 tūkst. dolerių) už „netradicinių lytinių santykių propagandą“ nepilnamečiams per žiniasklaidą ar internetą, kuri gali nulemti „iškreiptą supratimą“, kad homoseksualūs ir heteroseksualūs santykiai yra „socialiai lygiaverčiai“.