Antradienį Valstybės Dūmos deputatai komunistai Georgijus Tichonovas, Vladimiras Nikitinas, Vasilijus Kislicinas, taip pat Rusijos liaudies sąjungos pirmininkas Viktoras Alksnis, šios partijos narys Nikolajus Bezborodovas ir agrarininkai Nikolajus Charitonovas bei Pavelas Burdukovas perdavė agentūrai BNS savo pasirašytą laišką Lietuvos teismui.

L. Bartoševičius yra vienas šešių pernai nuteistų asmenų Vilniaus 1991 metų sausio įvykių byloje. Jam skirta kalėti trejus metus. Jo ir kelių kitų nuteistųjų perversmininkų skundus nagrinėja Apeliacinis teismas.

Rusijos parlamentarų laiške pabrėžiama, kad daugelio ligų kamuojamas L. Bartoševičius kalėjime serga depresija.

"Kalėjimo gydytojų vertinimu, dabar, be daugybės ligų, užfiksuotų jo medicinos dokumentuose, jis serga sunkia depresija. Liga taip sustiprėjo, kad jis nemato išeities iš susidariusios padėties ir nori pasitraukti iš gyvenimo", rašo Valstybės Dūmos deputatai.

"Atkreipiame dėmesį į tai, kad tiems, kurie tebelaiko šį sunkiai sergantį žmogų nelaisvėje, be normalios medicinos priežiūros, jeigu jis mirs, o tai dabar realu, teks didelė moralinė atsakomybė", rašo parlamento nariai.

L. Bartoševičius, 72-ejų, nuteistas už talkininkavimą buvusios SSRS režimui, mėginusiam 1991 metų sausį per karinį perversmą nuversti Lietuvos valdžią. Per nepavykusį pučą žuvo keturiolika Lietuvos taikių gyventojų ir keli šimtai nukentėjo.