Ji iki spalio mėnesio pateiks siūlymus dėl propagandos, nukreiptos prieš Lietuvos valstybę sampratos bei sankcijų nustatymo, peržiūrės teisės aktus, reglamentuojančius transliuotojų ir retransliuotojų veiklą mūsų šalyje.

„Darbo grupė nustatys valstybės audiovizualinės politikos kryptis ir peržiūrės teisinę bazę, kad užtikrintume piliečių teisę į objektyvią informaciją ir visoms amžiaus grupėms saugų, žalos nedarantį turinį", - sako kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Pasak jo, norint pasipriešinti prieš mūsų valstybę ir jos vertybes nukreiptam informaciniam srautui, būtina skatinti transliuotojus kurti daugiau nacionalinio turinio, o retransliuotojus - atkreipti dėmesį į retransliuojamų programų iš ne ES šalių skleidžiamą turinį.

Tarpžinybinę transliavimo ir retransliavimo veiklos teisinio reglamentavimo tobulinimo darbo grupę sudaro Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros bei Informacinės visuomenės plėtros komitetų, Vyriausybės kanceliarijos, Kultūros, Susisiekimo bei Ūkio ministerijų, Valstybės saugumo departamento, Lietuvos radijo ir televizijos komisijos, Ryšių reguliavimo tarnybos, taip pat Lietuvos radijo ir televizijos asociacijos bei Lietuvos kabelinės televizijos asociacijos atstovai.

Pirmasis darbo grupės posėdis įvyko rugpjūčio 18 d. Antrasis posėdis, kuriame darbo grupės nariai teiks pasiūlymus ir svarstys Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimus, vyks rugsėjo 2 d.