Laidoje „DELFI Diena“ viešėjusi sinoptikė I. Marcinonienė įvardijo, kad lapkritis išties šiltesnis nei įprastai. „Dabar paros temperatūra, pagal daugiamečius duomenis, turėtų būti 2-3 laipsniai šilumos, šiuo metu yra 5-7. Tokiu metu turėtų būti ir minusinės temperatūros naktį, deja. Nors ši naktis buvo viena šalčiausių – Varėnoje buvo – 0.4 laipsnio šalčio“, – vardijo sinoptikė.

O kas laukia artimiausiu metu? „Šiąnakt kritulių nenusimato, bus rūkas, – kalbėjo sinoptikė. – O rytoj dieną nuo Baltijos jūros gali būti nedidelis ciklonas su debesimis padengs Lietuvą. Kai kur gali ne tik dulksna iškristi, bet ir nedidelis lietus.“

Penktadienis bus vėsesnis nei ketvirtadienis. Termometro stulpeliai turėtų kilti nuo 6 iki 11 laipsnių šilumos.

Tiesa, dar spalio pabaigoje kai kuriuose rajonuose griaudėjo perkūnija, nors paskutinėmis spalio dienomis kai kur trumpam pasirodė ir pirmosios snaigės. „Mūsų senoliai meteorologai sako, kad jei spalį griaudėja perkūnija, tai žiemos laukti nereikėtų“, – liaudies išmintimi pasidalijo sinoptikė.

O kokiomis prognozėmis dalijasi sinoptikė? „Dabar, kai žiūriu į artimiausią perspektyvą, matau, kad su sniegu turbūt nebendrausime. Gali būti, kad pirmadienį-trečiadienį Šiaurės rytiniuose ar šiauriniuose rajonuose kai kur pasirodys šlapdriba, bet tikrai simboliškai. Kitos savaitės antroje pusėje džiaugsimės sausais ir maloniais orais“, – teigė I. Marcinonienė.

Šis savaitgalis, anot sinoptikės, taip pat turėtų būti drumzlinas, gali susidaryti rūkas, tačiau neigiamos temperatūros nei dieną, nei naktį nenumatoma. Kiek gražesnis oras bus sekmadienį. „Sekmadienis bus debesuotas. Žemų debesų bus nemažai, todėl saulės prošvaistes reikės pagaudyti, – pasakojo sinoptikė. – Temperatūra – 5-10 laipsnių šilumos.“

Kitos savaitės pradžioje kai kur bus lietaus, vėjas nestiprus, nors antradienį stipresni gūsiai gali pūstelti pajūryje.

O kitos savaitės ketvirtadienis bus jau kur kas sausesnis, nors naktimis temperatūra kris žemiau nulio. „Naktys ir rytai bus su šaltuku, reiktų pasisaugoti plikledžio, o dieną temperatūra kils aukščiau nulio, tačiau nežinia, ar sulauksime net 10 laipsnių šilumos“, – įvardijo sinoptikė.