Sukūrus mechanizmą, kaip Lietuva turėtų tikrinti ir teikti teisinę pagalbą ir įvairius duomenis nedemokratiškoms valstybėms, netrukus turėtų būti atnaujintas šių teikimas ir Baltarusijai, po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį sakė R. Šimašius.

„Šiandien pritarėme praėjusią savaitę svarstytam pasitarimo protokolui, kur numatyta vis eilė darbų (...) Kaip (institucijos) turėtų intensyviau koordinuoti savo veiksmus, kurie turi aktyvesnių kanalų, tiek su
Baltarusija, tiek su kitomis trečiosiomis šalimis, kur nepaisoma demokratijos. Nes kaimynai pasielgė tikrai ne taip, kaip turi elgtis kaimynai“, - po pasitarimo sakė premjeras Andrius Kubilius.

„Lietuva pripažįsta, kad tai atvejis, kuris nedaro mums garbės ir dalykas, kurį reikia ištaisyti. Mes labai sistemingai ir prasmingai darėme viską ir padarėme, kad ištaisytume klaidą. Austrija tyliai priėmė Rusijos ambasadoriaus šioje šalyje pagyrimus, kad Austrija neva išlaikė teisinės valstybės egzaminą ir ji lieka tarsi pakelta galva, tarsi nematydama tų problemų, kuriose skendi pagalbos nesuteikimas Lietuvai. (...) Ši situacija skiriasi ne tik teisinėmis aplinkybėmis, bet ir politinės valdžios laikysena“, - paklaustas ar po įvykių dėl A. Beliackio Lietuva geriau supranta Austriją sakė R. Šimašius.

Dėl A. Beliackio bankinių duomenų perdavimo Minskui, dėl ko kovotojui už žmogaus teises gresia iki septynerių metų nelaisvės, jau atsistatydino Teisingumo ministerijos Tarptautinės teisės departamento vadovė Aušra Bernotienė, atliekamas tyrimas dėl dar dviejų pareigūnų galimų nusižengimų.