Anot dienraščio, šiam projektui trukdžiusias kliūtis antradienį galutinai pašalino ilgametis universiteto rektorius, Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas R. Pavilionis.

Pačio R. Pavilionio teigimu, įvairių biurokratinių įstaigų leidimų šiam projektui universiteto vadovybė negalėjo gauti net kelerius metus, nors Seimas savo nutarimu buvo palaiminęs šį projektą.

Universiteto bibliotekos durys yra skirtos pirmosios lietuviškos knygos jubiliejui ir jos autoriui Martynui Mažvydui atminti.Duris iš žalvario pagamino lietuvių menininkas Jonas Meškelevičius, jas puoš raudono granito portalas.

Dienraščio teigimu, visa paminklinė konstrukcija svers apie 30 tonų bei kainuos mažiausiai 500 tūkst. litų, iš kurių 100 tūkst. litų skyrė valstybė, o 400 tūkst. - pats Vilniaus universitetas iš užsidirbtų lėšų.

Kaip dienraščiui tvirtino R. Pavilionis, jis su įvairių įstaigų biurokratais kovojo beveik ketverius metus, anot jo, viena iš labiausiai trukdžiusių įstaigų buvo Kultūros vertybių apsaugos departamentas (KVAD), kuris rūpinosi rūmų fasado neliečiamybe.

Antradienį R. Pavilionis po susitikimo su KVAD vadovais sakė, jog atskiru "protokoliniu nutarimu" fasado klausimas išspręstas.

R. Pavilionis, dar nebūdamas Seimo nariu, nuolat viešai teigė, kad švietimas, mokslas ir studijos nepakankamai finansuojami valstybės.

Tapęs Seimo nariu, R. Pavilionis nesėkmingai bandė "prastumti" projektą, kuriuo remiantis, Vyriausybė būtų turėjusi padengti aukštųjų mokyklų komunalines skolas.