„Konkurso procedūra yra toli gražu nepasibaigusi, yra įvykęs egzaminas, yra egzamino nugalėtojas, o procedūra pasibaigs tada, kai bus įsakymas apie nugalėtojo skyrimą į pareigas. Šiuo metu yra tiktai dėl tarnybinės būtinybės pavesta eiti pareigas. Dabartinis laikinasis vadovas yra grąžintas į Valstybės sienos apsaugos tarnybą, nes ten irgi trūksta darbo rankų.“

Valstybės sienos apsaugos tarnybos vado pavaduotojas Antanas Montvydas iki šiol laikinai vadovavo FNTT, tačiau nuo pirmadienio jį pakeitė pulkininkas Kęstutis Jucevičius, FNTT Specialiųjų užduočių valdybos Operatyvinės veiklos skyriaus viršininkas.

DELFI primena, kad vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis atleido Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą. Pareigūnai buvo patikrinti poligrafu ir gavus jiems nepalankias išvadas – atleisti.

FNTT vadų atleidimas taip pat lėmė krizę koalicijoje: konservatoriai Liberalų ir centro sąjungai, delegavusiai R. Palaitį, suformulavo ultimatumą, kuriuo pareikalavo R. Palaičio atsistatydinimo, FNTT pertvarkos, pareigūnų grąžinimo į darbą bei konkurso nutraukimo FNTT direktoriaus pareigoms užimti. Liberalcentristai sutiko tik reorganizuoti FNTT.