"Aš nenorėčiau kelti savo kandidatūros į tą postą. Manau, galėtų pasireikšti kiti žmonės", antradienį po susitikimo su prezidentu Valdu Adamkumi sakė R. Paksas.

Šį sprendimą jis motyvavo savo ankstesniąja "karčia patirtimi", derinant LSA ir sostinės vadovo darbą. Savivaldybių asociacijos pirmininkas bus renkamas birželį.

Antradienį V. Adamkus priėmė naujuosius Lietuvos rajonų merus, atstovaujančius Liberalų sąjungai. Susitikime dalyvavo Vilniaus, Palangos, Kaišiadorių, Plungės ir Visagino merai. Klaipėdos vadovas, liberalų vicepirmininkas Eugenijus Gentvilas į Prezidentūrą neatvyko, nes dabar išvykęs į Ugandą.

Iš viso liberalai turi 6 miestų ir rajonų merus.

Merai ir šalies vadovas aptarė vietos savivaldos problemas, vietos institucijų teisių didinimą, perduodant joms apskričių funkcijas, tokias kaip žemės tvarkymo ar pastatų priežiūros, merų tiesioginių rinkimų perspektyvas.

Pasak prezidento atstovės spaudai Violetos Gaižauskaitės, V. Adamkus ne kartą yra pabrėžęs būtinybę didinti savivaldos teises ir šį raginimą dar kartą pakartojo praėjusią savaitę savo metiniame pranešime.

Susitikime nebuvo kalbama apie Liberalų sąjungos raginimą vienytis dešiniojo centro ir centro politinėms jėgoms.

V. Gaižauskaitės teigimu, šalies vadovas yra santarvės šalininkas. "Jei yra gera idėja ir visiems priimtinos programinės nuostatos, džiugu, kad apie jas vienijasi įvairios partijos", sakė atstovė spaudai.

Panašų raginimą vienytis dešiniosioms jėgoms yra paskelbę ir konservatoriai.

Trečiadienį prezidentas tęs susitikimus su partijomis, laimėjusiomis daugiausia mandatų per savivaldybių rinkimus ir priims Naujosios sąjungos lyderį Artūrą Paulauską. Artimiausiu metu numatomi V. Adamkaus susitikimai su LDDP ir socialdemokratų atstovais.

Kovo pabaigoje Prezidentūroje jau lankėsi Valstiečių partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją