Kaip BNS sakė Juozo Tūbelio gimnazijos streiko komiteto pirmininkė Laima Kvedaravičienė, streikuojantys mokytojai nutarė neboikotuoti birželio 1 dieną vyksiančio privalomojo abitūros lietuvių kalbos egzamino raštu.

"Derybose dėl mokytojų dalyvavimo egzamine pirmadienį streiko komitetas sutiko padaryti nuolaidą, ir minimalus mokytojų skaičius dalyvaus lietuvių kalbos egzamino vertinimo komisijose", sakė L. Kvedaravičienė.

Pirmadienį vykusiame lietuvių kalbos egzamine žodžiu streikuojantys mokytojai nedalyvavo. Egzaminui vadovavo savivaldybės švietimo tarnybos sudarytos komisijos, sudarytos iš mokyklų vadovų ir nestreikuojančių mokytojų pensininkų.

Antradienį mokslo metai baigiasi dešimtokams, o birželio 2 dieną jie turi laikyti pirmąjį matematikos egzaminą.

Šio egzamino vertinimo komisijose streikuojantys pedagogai taip pat sutinka dalyvauti.

Švietimo ir mokslo ministerija, reglamentavusi egzaminų vedimo tvarką streikuojančiose mokyklose, pirmadienį dar nebuvo atsiuntusi įsakymo, kaip šių mokyklų dešimtokai baigs mokslo metus ir laikys egzaminus.

Streikuojančiose mokyklose negali posėdžiauti pedagogų tarybos, kurios duoda leidimą dešimtokams laikyti egzaminus.

Anot L. Kvedaravičienės, nors pedagogų tarybos neposėdžiaus, tačiau mokyklų direktoriai greičiausiai pasirašys įsakymus, ir dešimtokams bus leista laikyti egzaminus.

Rokiškio rajono pedagogai streikuoja dėl smarkiai vėluojančių atlyginimų. Dabar kai kurių mokyklų pedagogams mokami tik kovo mėnesio atlyginimai.

Rokiškio rajono metų biudžetas yra 41 mln. litų, tačiau rajonas turi apie 20 mln. litų skolų.