Įspėjamajame streike dalyvauja visos pagrindinės Rokiškio miesto, taip pat kelių rajono miestelių mokyklos, prie jų prisidėjo ir vaikų lopšeliai-darželiai.

Mokyklose nebuvo dirbama nuo 8 iki 10 valandų ryto, mokiniai į klases rinkosi tik trečiai pamokai.

Kaip BNS sakė profesinių sąjungų kūrimo Rokiškio mokyklose iniciatorė, Juozo Tūbelio gimnazijos mokytoja Teresė Gailiūnienė, mokyklų mokytojai savivaldybės tarybai yra išdėstę daug reikalavimų, tačiau pagrindinis - likviduoti skolas ir laiku sumokėti už atostogas.

Pasak T. Gailiūnienės, bendra skola rajono švietimo įstaigoms už kovo mėnesį - 3 mln. litų.

Rokiškio rajone mokytojas vidutiniškai uždirba 1000 litų (neatskaičius mokesčių) per mėnesį, darželių auklėtojai - apie 600 litų.

"Šis įspėjamasis streikas - tai pirmasis mūsų žingsnis iki rimtesnės akcijos, dabar mes ruošiamės neterminuotam streikui. Šiuo streiku mes tiesiog norime pasakyti, kad nejuokaujame", sakė T. Gailiūnienė.

Jos teigimu, dėl neterminuotų streikų bus sprendžiama dar šią savaitę, jei mokytojai vėl liks neišgirsti. Švietimo darbuotojų profesinė sąjunga mokytojus ragina boikotuoti ir abitūros egzaminus.

Balandį savaitę streikavo Telšių rajono mokytojai, kuriems irgi smarkiai vėlavo atlyginimai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją