„Praėjusių metų pabaigoje prie ministerijos komandos kaip patarėja prisijungusi J. Rojaka savo patirtimi ir žiniomis svariai prisidėjo prie ministerijos reorganizacijos, ypač formuojant analitinius išteklius.

Dėl to viceministrui Gediminui Miškiniui tapus Valstybės tarnybos departamento vadovu, jo vieta patikima savo srities profesionalei, kuri bus atsakinga už Europos Sąjungos investicijų koordinavimą ir įmonių politiką“, - teigia ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

J. Rojaka nuo praėjusių metų spalio pabaigos ėjo ministro V. Sinkevičiaus patarėjos pareigas ir buvo atsakinga už makroekonominę analizę ir ministerijos analitinių išteklių formavimą. Prieš tai J. Rojaka 15 metų dirbo DNB banke, ėjo vyriausiosios ekonomistės ir Ekonominių tyrimų departamento vadovės pareigas, skelbia Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Ji taip pat yra dirbusi Pasaulio banke, buvo Lietuvos banko ekonomistė, dėstė Vilniaus universitete, ISM Vadybos ir ekonomikos universitete bei šiuo metu dėsto Vilniaus Gedimino technikos universitete.

Ekonomikos ir inovacijų ministro V. Sinkevičiaus komandoje dirba dar trys viceministrai: Gintaras Vilda, kuris kuruoja inovacijų, pramonės ir prekybos politikos sritis, Marius Skuodis, kuruojantis investicinės aplinkos gerinimo, eksporto skatinimo ir investicijų klausimus bei Elijus Čivilis, atsakingas už valstybės informacinių išteklių infrastruktūros konsolidavimą, valdymo optimizavimą ir šalies turizmo politiką.