Nuo metų pradžios policija iš viso gavo 353 pranešimus apie galimus pažeidimus, susijusius su rinkimais. Daugiausia pranešimų gauta iš Vilniaus - 108, Alytaus - 53, Utenos - 44, Tauragės - 40, skelbia Policijos departamentas.

Dėl galimų pažeidimų per rinkimus policija iš viso atlieka 30 ikiteisminių tyrimų. Vienas pradėtas sekmadienį dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo Zarasuose.

LNK Žinios pranešė apie Jurbarko rajone nustatytas dvi neblaivias Gricių rinkimų komisijos nares, jos įpūtė pustrečios promilės.

Nuo rinkimų pradžios 7 val. iki sekmadienio 18 val. visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ gavo 107 pranešimus apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimus. 23 iš jų perduoti tirti savivaldybių rinkimų komisijoms, Vyriausiajai rinkimų komisijai ir policijai. Utenos, Kupiškio ir Trakų rajonuose pranešta apie rinkimų apylinkėse rastas neužantspauduotas balsadėžes. Šios klaidos buvo ištaisytos apie tai informavus rinkimų komisijas.

„Alytaus, Zarasų, Tauragės, Druskininkų rajonuose ir Vilniuje fiksuoti rinkėjų papirkinėjimo atvejai. Buvo bandoma daryti įtaką rinkėjų valiai už balsą siūlant nuo 3 iki 10 eurų, alkoholio butelių arba maisto“, - rašoma organizacijos „Baltosios pirštinės“ pranešime.

Tūkstantis visuomeninės organizacijos „Baltosios pirštinės“ savanorių vykstančius rinkimus stebi visoje Lietuvoje, jiems talkina 20 tarptautinių stebėtojų, atvykusių iš Nyderlandų Karalystės.

Savivaldybių tarybų rinkimuose varžosi per 15 tūkst. kandidatų, dėl merų postų - daugiau kaip 400 kandidatų.

Per rinkimus sekmadienį bus išrinkti 1524 tarybos nariai, įskaitant 60 būsimų merų. Tose savivaldybėse, kur meras nebus išrinktas per pirmąjį turą, t. y. nesurinks daugiau kaip pusės rinkėjų balsų, po dviejų savaičių kovo 15-ąją vyks antrasis merų rinkimų turas.

Dėl Seimo nario mandato Žirmūnuose varžosi 12 kandidatų. Prireikus, antrasis turas čia irgi bus rengiamas kovo 15 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)