Paprastai vienmandatėse apygardose išrenkamas 71 parlamento narys, bet šįkart 3 politikai laimėjo pirmame ture. Iš viso Seime yra 141 vieta, iš jų 70 Seimo narių buvo išrinkta daugiamandatėje rinkimų apygardoje pagal partijų sąrašus.

Kiek kas turi mandatų?

Po antrojo rinkimų turo paaiškėjo, kad daugiausia mandatų laimėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga: iš viso ji turės 56 vietas Seime. 54 politikai buvo išrinkti po partijos vėliava, dar 2 kandidatai (Povilas Urbšys ir Bronislovas Matelis) išsikėlė save, bet yra siejami su partijos sąrašu. Anksčiau ši politinė jėga turėjo vos 1 Seimo narį.

Gabrieliaus Landsbergio Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai iškovojo 31 mandatą. Tai dviem vietomis Seime mažiau nei per 2012 m. rinkimus.

Konservatoriai prarado beveik visas vienmandates apygardas Kaune. Iš visų iškeltų politikų Kauno Centro-Žaliakalnio apygardoje laimėjo tik G. Landsbergis.

Tuo tarpu socialdemokratams nepasisekė dar labiau. Ši partija turės vos 17 vietų naujame Seime, o jų lyderis, premjeras Algirdas Butkevičius pralaimėjo vienmandatėje Vilkaviškio apygardoje. Partijoje pradedama diskutuoti apie naują pirmininką.

Liberalų sąjūdis naujame parlamente turės 14 mandatų. Ši partija gegužės mėnesį patyrė korupcijos skandalą, kai buvęs pirmininkas Eligijus Masiulis buvo įtartas kyšio paėmimu iš „MG Baltic" viceprezidento Raimondo Kurlianskio. Naujasis pirmininkas Remigijus Šimašius eina Vilniaus mero pareigas ir Seimo rinkimuose nedalyvavo, tačiau, nepaisant visko, partija pozicijas netgi truputį pagerino.

Ypač pralošė Darbo partija, kuri turėjo 29 mandatus, o dabar teturės 2 vietas Seime. Valentinas Mazuronis jau anksčiau pasitraukė iš pirmininko pozicijų.

Nesisekė taip pat „Tvarkai ir teisingumui". Partija turės 8 mandatus naujame Seime. Nors šios partijos situacija nėra labai bloga, jos lyderis Rolandas Paksas atsistatydino po pirmo turo. Laikinai partijai vadovauja Remigijus Žemaitaitis.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija išlaikė stabilias pozicijas, nors jos lyderis, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis rinkimuose nedalyvavo. Partija parlamente turės 8 vietas.

Dar 5 mandatus turės pavieniai kandidatai: Naglis Puteikis, Linas Balsys, Aušra Maldeikienė, Darius Kaminskas ir Raimundas Martinėlis.