Apklausos duomenimis, trys iš penkių Lietuvos rinkėjų yra patenkinti rinkimų rezultatais. Tik vienas iš dešimties Lietuvos gyventojų yra labai nepatenkintas rinkimų rezultatais, o iš viso nepatenkinti Seimo rinkimų rezultatais trečdalis rinkėjų.

Rinkimų rezultatais l abai patenkinti 9 proc. rinkėjų, greičiau patenkini - 50 proc. Rinkimų rezultatai greičiau net enkina 22 proc. rinkėjų, o l abai netenkina - 10 proc.

Labiausiai šiuometiniais Seimo rinkimų rezultatais patenkinti Naujosios sąjungos (socialliberalų) ir Liberalų sąjungų rinkėjai. 92 proc. rinkėjų, balsavusių už socialliberalus, pareiškė, kad yra patenkinti rinkimų baigtimi ir tik 5 proc. rinkėjų liko jais nepatenkinti. 84 proc. už liberalų sąjungą balsavusių rinkėjų liko patenkinti rezultatais, o 16 proc. - nepatenkinti.

Tarp tų, kas atidavė savo balsus A. Brazausko socialdemokratinei koalicijai, yra kiek daugiau patenkintų (54 proc.) rinkimų rezultatais, nei nepatenkintų (43 proc.).

Labiausiai rinkimų į Seimą rezultatais yra nusivylę Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) rėmėjai - net du trečdaliai iš jų yra nepatenkinti šiais rezultatais ir tik trečdalis nurodė, kad tokie rinkimų rezultatai juos patenkina.

Rinkėjų, kurie balsavo už nesurinkusias 5 proc. balsų partijas, nuomonė šiuo klausimu išsiskyrė. Pusė iš jų (50 proc.) yra nusivylę rinkimų rezultatais, bet beveik tokia pat dalis (46 proc.) tokių rinkėjų yra patenkinti galutiniais rinkimų rezultatais.

Didesnė dalis (42 proc.) neatėjusių balsuoti rinkėjų yra patenkinti Seimo rinkimų rezultatais, nors nemaža dalis (33 proc.) iš jų ir nusivylusi tuo, kaip pasikeitė Lietuvos politinis gyvenimas po rinkimų.

Apklausą spalio 18-24 dienomis atliko bendra Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija "Baltijos tyrimai".