Petraukai pritarė vienas penktadalis posėdyje užsiregistravusių Seimo narių.

Konservatorių partijos frakcijos seniūnas Jurgis Razma iš karto paprašė perbalsavimo, mat, jo nuomone, priimti rezoliuciją po spektaklio netikslinga, tačiau Seimo pirmininkė Irena Degutienė teigė negalinti taip pasielgti, mat pažeistų Seimo Statutą.

Seime trečiadienį norėta priimti vieningą rezoliuciją, kurioje pabrėžiama, kad spektaklis neturėtų būti finansuojamas iš mokesčių mokėtojų pinigų, pažymima, jog kultūros, teatro bei festivalio „Sirenos“ vadovybė nesiėmė veiksmų nerodyti spektaklio, tad publika raginama jį boikotuoti.

Redakcinės komisijos narių nuomone, „Sirenose“ rodomame R. Castellucci spektaklyje viešai bus tyčiojamasi  iš Renesanso dailininko Antonello da Messinos nutapyto „Išganytojo portreto“ ir niekinami krikščionims brangūs tikėjimo simboliai bei Švenčiausiojo Viešpaties veido atvaizdas.

Parlamentarų nuomone, toks viešas tyčiojimasis iš tradicinių religinių bendruomenių (krikščionių, musulmonų, judėjų ir kitų) išpažįstamų tikėjimo vertybių prieštarauja žmogaus orumui ir moralei. Politikai mano, kad spektaklio turinys, kurio jie nematė, prieštarauja Konstitucijos nuostatai, kad  laisvė reikšti įsitikinimus, skleisti informaciją yra nesuderinama su nusikalstamais veiksmais – religinės neapykantos kurstymu.

Kartu redakcinės komisijos nariai pabrėžė, kad toks spektaklis neturėtų būti finansuojamas iš mokesčių mokėtojų pinigų, paragino boikotuoti krikščionis neva įžeidžiantį spektaklį, o visą atsakomybę numetė kultūros ministrui Arūnui Gelūnui, Nacionalinio dramos teatro vadovams bei festivalio „Sirenos“ rengėjams, kurie „nesiėmė jokių veiksmų, kad būtų atsisakyta rodyti šį spektaklį“.

„Iš tiesų būtų juokinga, jei nebūtų graudu. Iš tiesų tai gėda, gėda dėl to, kas vyksta šiandien Seime, ir gėda dėl to, ką išgirdau iš tribūnos. Pirmas dalykas, nepaprastai gėda, kad Seimas kišasi į tai, kas absoliučiai yra ne jo kompetencijoje. Seimas bando cenzūruoti meninės saviraiškos laisvę, Seimas bando įsprausti žmones į mąstymo rėmus, Seimas bando apriboti ten, kur negali apriboti ir neturi jokios moralinės teisės“, - rezoliuciją inicijavusiais politikais baisėjosi „tvarkietis“ Andrius Mazuronis.

„Kas skambėjo juokingai, tai tai, kad minimas spektaklis pažeidžia teisės aktus. Jeigu tas spektaklis pažeidžia teisės aktus, tai kreipkitės į prokuratūrą ar kitas teisėsaugos institucijas tam, kad sustabdytų jų veikimą“, - tęsė partijos „Tvarka ir teisingumas“ parlamentaras, pridūręs, kad rezoliucija nesiekiama katalikiškų vertybių propagavimo.

„Tvarkiečių“ frakcijos narys Julius Veselka taip pat pasipiktino, kad politikai nori pasmerkti menininko spektaklį, kurio nėra matę. Jis sakė nematąs jokio katalikų jausmų įžeidimo ir iš viso nesuprantąs, kaip galima įsižeisti dar nieko nepamačius.

„Buvo tokie laikai, kai visi smerkė, nežinodami ką. Čia dabar tas pats. Ar kas nors iš jūsų skaitėte šitą kūrinį, ar kas nors iš jūsų matėte šitą spektaklį? Ne, nei skaitėt, nei matėt. Kažkas parašė, kad blogas, o aš šiandien skaitau prancūzų religinių hierarchų recenziją ir suprantu, kad tai filosofinis kūrinys apie dvasios, kūno susenėjimą ir visokius dalykus. Ir kodėl mes dabar kišamės į autoriaus, į žmogaus iš kultūros suvokimą nieko patys nematę?“ - klausė J. Veselka.

DELFI primena, kad Krikščionių partijos frakcijos seniūnas V. Žiemelis buvo pasiūlęs rezoliucija siūlyti Vyriausybei uždrausti spektaklį, o konservatorė V. Aleknaitė-Abramikienė spektaklį pavadino „kultūrine pedofilija“ bei pasiūlė kultūros ministrui prišlapinti į lėkštę ir sakyti, kad tai menas.

Kultūros ministras A. Gelūnas anksčiau atmetė raginimus cenzūruoti italų režisieriaus spektaklį, kuriame, anot kritikų, nepagarbiai elgiamasi su Jėzaus atvaizdu.