„Manau, kad partijos lyderis yra dirigentas, kuriam sudėtingiausias uždavinys yra išgirsti visas nuomones. Dar sudėtingiau visas tas nuomones priimti, o sunkiausia - jas paversti pozityvu“, - partijos kongrese sakė R.Žemaitaitis.

Anot jo, tapęs partijos pirmininku jis ketina išanalizuoti partijos pavadinimo reikšmę, tikslus ir uždavinius. Bus svarstomas pavadinimo ir partijos herbo keitimo klausimas, taip pat ketinama atnaujinti ir partijos pirmininko rinkimu tvarką, siekiant, kad juose dalyvautų kuo didesnis partijos narių skaičius.

R.Žemaitaičio teigimu, kandidatus likus 20 dienų iki kongreso galėtų iškelti partijos skyriai, kandidatas taip pat galėtų išsikelti pats, surinkęs 150 partiečių parašų.

„Kandidatai turi važiuoti per skyrius, pristatyti savo programas, vizijas ir matymus. Tai neturi būti daroma tik kongreso metu“, - tvirtino R.Žemaitaitis.

Jo teigimu, partijos prezidiumas turėtų tapti daugiau patariamuoju organu, kurio nariais būtų partijos pirmininkas, jo pirmasis pavaduotos (jo kandidatūra taip pat turėtų būti įvardinta likus 20 dienų iki pirmininko rinkimų), taip pat pavaduotojas. Daug daugiau galių ketinama suteikti partijos valdybai, kurią sudarytų 23 nariai.

Ilgametis partijos vadovas europarlamentaras Rolandas Paksas iš „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkų atsistatydino spalį po Seimo rinkimų pirmojo turo. „Tvarkiečiams“ vos pavyko įveikti rinkimų barjerą, jie surinko 5,33 proc. balsų. Su vienmandatėse išrinktais „tvarkiečiais“ partija šiuo metu Seime turi 8 atstovus.