Antradienį sulaikytiems verslininkams - įmonės „Pradas media“ direktoriui Justinui Garliauskui ir bendrovės „NT Service“ vadovui Peisachui Kačerginskiui - nuspręsta skirti kardomąją priemonę pasižadėjimą neišvykti.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamą ikiteisminį tyrimą kuruojantis prokuroras Rolandas Stankevičius DELFI sakė, kad šie įtariamieji yra neteisti, turi darbą ir nuolatinę gyvenamąją vietą, šeimas, todėl nėra pagrindo juos suiminėti.

Jiems pareikšti įtarimai bendrininkavimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu.

Tas, kas apgaulingai tvarkė teisės aktų reikalaujamą buhalterinę apskaitą arba paslėpė, sunaikino ar sugadino apskaitos dokumentus, jeigu dėl to negalima visiškai ar iš dalies nustatyti asmens veiklos, jo turto, nuosavo kapitalo ar įsipareigojimų dydžio ar struktūros, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Kiti trys sulaikytieji - buvęs vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius, buvęs vidaus reikalų ministro patarėjas Ervinas Raistenskis ir prodiuseris Rolandas Skaisgirys - palikti dar vienai nakčiai areštinėje.

Ketvirtadienį bus sprendžiama, kokias kardomąsias priemones jiems skirti.

Tiriant šią bylą ketinama kreiptis į Seimą dėl parlamentaro Rimo Antano Ručio neliečiamybės panaikinimo.