„Ko labiausiai pasigendu iš opozicijos apskritai, tai buvimo tikrąja opozicija. Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) visur palaiko valdžioje esančius „valstiečius“, o „Tvarka ir teisingumas“ iš esmės taip pat, dalis konservatorių irgi, tad liberalai yra vienintelė nuosekli opozicija, bet liberalų yra per mažai“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė sostinės meras, Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas R. Šimašius, pabrėžęs, kad opozicija šalies politiniame gyvenime būtina.

Liberalų lyderis nesureikšmino klausimo dėl vis dar neišrinkto opozicijos lyderio, pasak jo, svarbiausia yra idėjos, o ne postai. Kartu R. Šimašius atkreipė dėmesį, kad su perrinktu Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu galima konstruktyviai dirbti, bet patys konservatoriai susiskaidę.

„Konservatorių vidaus rinkimų kampanijoje liberalios idėjos turbūt buvo dažniau minimos nei konservatyvios. Manau, kad tai iš esmės gerai Lietuvai. Šaliai reikia daugiau laisvės, daugiau žengimo į priekį. G. Landsbergis yra modernus lyderis, liberalesnių pažiūrų. Bet klausimas, ar tai atsispindi jų partijoje: konservatoriai balsuoja perpus – pusė už „valstiečių“ pasiūlymus, pusė palaiko liberalus“, – sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas R. Šimašius.

ELTA primena, kad vasario 12 d. TS-LKD pirmininku perrinktas G. Landsbergis per pirmą turą surinko daugiau nei pusę balsavusiųjų balsų. Nuo šių metų partijos pirmininkas renkamas ketverių metų kadencijai. Išrinktas pirmininkas bus tvirtinamas suvažiavime, kuris vyks kovo 4 dieną.