Valstiečių ir žaliųjų lyderis ne kartą viešai sakė, kad jo atstovaujanti partija nemato reikalo derėtis su liberalais, apie kuriuos, kaip apie galimus koalicijos partnerius kalba Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis.

Paklaustas, kaip vertina R. Karbauskį kaip derybininką, R. Šimašius DELFI sakė:

„Galiu pasakyti, kad nevertiname R. Karbauskio kaip derybininko, nes prie derybų stalo nesėdėjome. O tai, kas matėsi iš viešumos, daugiau vertinu kaip rinkiminės kampanijos dalį, kuri vietomis neramina.

Kodėl? Na, dėl griežtos retorikos ir kai kurių keistų idėjų. Nėra ko čia vardinti, ypač turint mintyje, kad balsavimas dar nesibaigęs. Detaliau bus galima šnekėti rytoj. Nenoriu įsivelti į rinkiminę polemiką, bet iš tiesų kai kurios idėjos keistos, o retorika, atrodo, vos ne dirbtinai „užaštrinta“.

O kaip bus prie derybų stalo, jeigu teks prie jo sėdėti, tą reikia pasakyti, tada išsiaiškinsime“.

R. Šimašiaus teigimu, po rinkimų Liberalų sąjūdis sieks atstovauti toms vertybėms, dėl kurių rinkėjai už juos balsuoja.

„Matome du pagrindinius jų blokus. Viena, tai ekonominės – mažesni mokesčiai, mažesnis reguliavimas ir pan. Kita, asmeninės vertybės, žmogaus teisių gerbimas, nesikišimas į privatų gyvenimą. Natūralu, kad darysime taip, kad kuo geriau joms atstovautume.

Jei tik bus įmanoma, valdančiojoje koalicijoje, jei galėsime dėl jų sutarti su kitomis partijomis, jeigu joms tai pasirodys priimtina, tai yra galimybė, kad būsime valdančiojoje koalicijoje.

Jeigu to nebus įmanoma, nes kai kurie mūsų principai irgi nėra derybų objektas, tai tokiu atveju teks būti ir tas idėjas atstovauti būnant opozicijoje. Vis dėlto viskas paaiškės tik po rinkimų“, – kalbėjo R. Šimašius.

Pirmame rinkimų ture daugiamandatėje apygardoje Liberalų sąjūdis, surinkęs 9,06 proc. rinkėjų balsų liko ketvirtoje vietoje ir užsitikrino 8 mandatus naujame Seime.

4 Liberalų sąjūdžio kandidatai surinko daugiausia balsų savo vienmandatėje apygardoje.

Atiduoti balsą antrame rinkimų ture galima iki 20 val. Tikimasi, kad jau šiąnakt paaiškės, kokios politinės partijos turės daugiausia narių naujame Seime.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, 18 val. rinkimuose buvo balsavę 28,61 proc. rinkėjų.