„Akivaizdu, kad teisinės situacijos vertinimą reikia palikti teisininkams. Kaip politikas galiu pasakyti vieną dalyką: Eligijaus Masiulio, kaip politiko, karjera yra ir turi būti baigta. Politikai neturi jokios moralinės teisės gauti ar skolintis pinigus iš verslininkų. Mano vertinimas yra aiškus – politinės ateities Eligijus Masiulis neturi“, – sako R. Šimašius.

Trečiadienį viešėdamas DELFI konferencijoje E. Masiulis sakė buvusių partiečių atžvilgiu nelaikantis pykčio ir nesąs įsižeidęs. Jis dėkojo tiems bendrapartiečiams, kurie sunkiu gyvenimo momentu nenusisuko.

„Kokia dabar gali būti kalba apie mano buvimą toliau politikoje, kada aš esu tokioje situacijoje? Akivaizdu, kad aš šiandien apie tai net negalvoju. Aš tikrai manau, kad ši byla neturi teisinės perspektyvos ir kad pavyks apsiginti bei įrodyti savo tiesą“, – apie politinę ateitį kalbėjo korupcija įtariamas E. Masiulis.

Klausiamas apie ateities planus, E. Masiulis minėjo „privačią veiklą“. „Turiu planų privačioje veikloje. Aš vis dėlto galvoju, kad norėčiau pats pabandyti savo atsakomybe ir savo pajėgomis pats sau kurti gyvenimą, bandysiu vykdyti tam tikrą verslą, kaip seksis, bus matyti. Jei yra kokių darbo pasiūlymų, aš jų laukiu“, – darbo ieškoti žada E. Masiulis.

DELFI primena, kad iš aktyvios politikos pasitraukęs E. Masiulis antradienį išplatino viešą laišką, kuriame teigia, kad neėmė kyšio iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio, tačiau sako, kad skolinosi iš jo 90 tūkst. eurų norėdamas investuoti į nekilnojamąjį turtą pajūryje. Tą patį jis kartojo trečiadienį viešėdamas DELFI konferencijoje.

Politikas aiškina, kad imdamas pinigus net pasirašė skolos raštelį, nors susitarimas nebuvo patvirtintas pas notarą.

Pareigūnai užfiksavo, kad R. Kurlianskis E. Masiuliui perdavė 106 tūkst. eurų: šie pinigai buvo pažymėti po perdavimo ir rasti pas politiką namuose kratos metu. Teisėsauga įtaria, kad pinigai politikui buvo perduoti už koncernui palankių sprendimų priėmimą, bet E. Masiulis tokius įtarimus vadina absurdiškais.